Otvoren ždrijeb: Evo tko čeka Hrvatsku u četvrtfinalu!

Foto: Index, Epa.eu

NAKON lude završnice u skupinama A i B, poznato je da Hrvatska, ako prođe osminu finala, u četvrtfinalu ide na pobjednika susreta Rusija - Španjolska.

Hrvatska će u osmini finala igrati s drugoplasiranom ekipom iz skupine C. Tamo se za prolazak bore Francuska, Danska i Australija i za očekivati je da će Francuzi biti prvi. Danci će proći ako a) ne izgube u srijedu od Francuske ili b) ako Australija ne pobijedi Peru. Izgubi li Danska, Australija prolazi s bilo kakvom pobjedom zbog bolje gol-razlike ili više zabijenih golova. Pobijedi li Francusku, Danska će biti prva, a u tom slučaju bi Hrvatska u osmini finala igrala protiv jednog od favorita prvenstva.

>>> ŠPANJOLSKA - MAROKO 2:2 Furija zabila za remi i prvo mjesto u 92. minuti

>>> IRAN - PORTUGAL 1:1 Iranci u 95. minuti promašili zicer kojim su mogli izbaciti prvaka Europe! 

Urugvaj je svladao Rusiju 3:0 i time je poslao domaćina u dio ždrijeba gdje će najvjerojatnije biti i Hrvatska, dok je Urugvaj kao mnogo kvalitetnija ekipa, koja je to danas i dokazala, otišla na sasvim suprotnu stranu ždrijeba. U kasnijem terminu Španjolska je igrala 2:2 s Marokom. Time je osvojila prvo mjesto u skupini B, ispred Portugala koji je igrao 1:1 s Iranom. Tako je Španjolska s 5 bodova, a zbog većeg broja postignutih golova, osvojila prvo mjesto u grupi B. To znači da će Španjolska odmjeriti snage s Rusijom u osmini finala, dok će pobjednik tog dvoboja u četvrtfinalu ići na pobjednika između Hrvatske i drugoplasirane momčadi skupine C, a to može biti Francuska, Danska ili Australija. Istovremeno, to znači i da će Portugal otići na drugu stranu ždrijeba, skupa s Urugvajem. 

Rusija je završila kao drugoplasirana ekipa skupine A. Nakon sjajnog otvaranja i 5:0 nad Saudijskom Arabijom, potvrdu osmine finala donijela im je pobjeda nad Egiptom od 3:1. Ipak, u posljednjoj utakmici u skupini izgubili su od Urugvaja s glatkih 3:0 te će u osmini finala ići na prvoplasiranu momčad skupine B. Kao glavni igrači etablirali su se Denis Čerišev s 3 i Artem Dzjuba s 2 gola, te Aleksandar Golovin kao jedan od glavnih kreatora. 

Španjolska je s Portugalom odigrala ljepoticu prvenstva u prvom kolu i uz dva Costina gola te jedan Nachov stigla do 3:3. Ponovno je Costa pogodio za minimalnu pobjedu nad Iranom, dok su protiv Maroka strijelci bili Isco i Aspas.

Podsjećamo, ovo sve vrijedi pod pretpostavkom da Hrvatska osvoji svoju skupinu, što je vrlo izvjesno. Tek bi porazom od Islanda i pobjedom Nigerije nad Argentinom, uz uvjet da Nigerijci nadoknade veliku hrvatsku prednost u gol-razlici (pet golova), Hrvatska prepustila prvo mjesto afričkoj momčadi. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više