Ovako su engleski novinari prokomentirali igru Gvardiola i Kovačića

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je kroz dvije utakmice faze osmine finala svladao Kopenhagen s ukupnih 6:2. Nakon 3:1 u gostima, branitelj naslov istim je rezultatom svladao danskog suparnika i pred svojim navijačima te izborio mjesto među posljednjih osam u natjecanju.

Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol odigrali su jučerašnji susret u punoj minutaži i u engleskim medijima dobili prosječne ocjene za svoj nastup.

Kovačić nešto bolji od Gvardiola

"Guardiola inzistira na tome da jednog od najboljih stopera svijeta koristi na lijevom boku, a Hrvat se ondje i dalje ne osjeća ugodno. Bit će zanimljivo vidjeti što će biti ako ga bude forsirao ondje i sljedeće sezone. Kopenhagenovi pokretni napadači su ga vukli na sve strane", piše Daily Mail o Jošku Gvardioli i njegov nastup valorizira ocjenom 6. Istu je dobio i u Manchester Evening Newsu u kojem se navodi da je "imao neke dobre prodore u sredinu", ali i "neka loša dodavanja s pozicije lijevog beka".

Isti medij Kovačiću daje ocjenu 7, dok Daily Mail inzistira na 6 i za njega. Navodi se da je pristojno odradio svoju ulogu, ali da ne utječe na igru kao drugi igrači. "Guardiola očito u njemu vidi bolje rješenje od Kalvina Phillipsa, no propustio je ugrabiti ovu priliku", piše Daily Mail.

Pročitajte više