OVE GODINE IM NEMA SPASA United protutnjao Sunderlandom i zakucao ga za dno tablice

Foto: Getty Images/Guliver Image

OTKAD JE Sunderland zadnji put zabio gol u Premiershipu, Zlatan Ibrahimović je zabio hat-trick, osvojio Liga kup, odradio četiri utakmice suspenzije i zabio danas gol upravo Sunderlandu u pobjedi Uniteda 2:0 na Stadium Of Lightu.

Nitko se zadnjih nekoliko sezona nije spašavao od ispadanja kao Sunderland, no ove sezone je momčad Davida Moyesa, čini se, napokon dolijala. Prije tri godine spasili su se u nizom neporaženosti u zadnjih pet kola, uključujući pobjede na Stamford Bridgeu i Old Traffordu.


Godinu kasnije izvukli su se na sličan način u zadnjih pet kola, da bi prošle sezone od zadnjih 11 utakmica izgubili samo jednu i sačuvali prvoligaški status.

No, ove sezone spasa im nema. Gol nisu zabili više od jedanaest sati, osvojili su samo jedan bod u zadnjih sedam utakmica i, s utakmicom manje od 17. Hull Cityja, imaju deset bodova manje od zone spasa.

Nikakve šanse Moyesova momčad nije imala protiv Uniteda, koji je od prve minute zagospodario terenom i bilo je samo pitanje vremena kad će pasti gol. Čekalo se točno pola sata kad je Zlatan Ibrahimović majstorskim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio suprotni Pickfordov kut, a nakon što je Larsson u 43. minuti dobio crveni karton, bilo je jasno da Sunderlandu nema pomoći.

Na 2:0 povisio je Mkhitaryan u prvoj minuti nastavka, a da su "crveni vragovi" bili samo malo koncentriraniji u završnici, mogli su domaćini puno teže stradati. Ipak, Rashford je u 90. minuti zabio Unitedov treći, a svoj tek prvi gol nakon pola godine.


Ni ovako im neće biti lako jer će im za spas od ispadanja trebati rijetko viđeno čudo. A, da stvar bude gora, Sunderland će svoje mjesto u Premiershipu prepustiti mrskom Newcastleu, koji pet kola prije kraja Championshipa ima deset bodova više od trećeplasiranog Huddersfielda.


United se ovom pobjedom pak ponovno uključio u borbu za Ligu prvaka. Mourinhova momčad ima dvije utakmice manje od trećeplasiranog Liverpoola, za kojim zaostaje šest bodova te jednu manje od četvrtog Cityja, koji im bježi četiri boda.

Premiership, 32. kolo:

Sunderland - Manchester United 0:3 (Ibrahimović 30', Mkhitaryan 46', Rashford 89')

 

 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više