"Ovo nikad neću zaboraviti": Pogledajte kako je Mercedes dočekao novog prvaka Formule 1

Foto: Lewis Hamilton/Mercedes/Twitter

MERCEDES je Lewisu Hamiltonu priredio doček za pamćenje u njihovom sjedištu u Brackleyu gdje su mu odali počast za osvajanje četvrtoga naslova prvaka, a Britanac kaže da to nikad neće zaboraviti.

Dva tjedna prije FIA-ine dodjele nagrada na kraju sezone Mercedes je proslavio osvajanje četvrtoga uzastopnog naslova konstruktorskih prvaka i četvrtog Hamiltonovog naslova u Brixworthu i Brackleyu.

"Ovo je vrlo emotivan dan, nisam ovo očekivao, hvala momčadi na toplom dočeku", rekao je Hamilton.


"Današnji dan nikad neću zaboraviti, pojavio sam se ispred vrata tvornice i svi su me dočekali na ulici, ostao sam bez teksta. Bila je ovo nevjerojatna godina, nevjerojatno zajedničko putovanje. Radna etika u Brixworthu i Brackleyu inspirira me da i ja dam 100% od sebe. Hvala vam što ste mi pomogli da ostvarim svoje snove i to bez vas ne bi bilo moguće. Ovo je bila najbolja godina jer smo se borili s drugom momčadi i jer smo imali teškoće koje smo imali."

Niki Lauda dodao je da je sretan što je četvrtu godinu zaredom u poziciji da se zahvaljuje momčadi na kraju godine.

"Ovo je bila izazovna godina zbog promjene pravila. Započeli smo s zahtjevnim bolidom, ali momčad ga je stalno poboljšavala tijekom sezone", rekao je Lauda: "Momčad je odradila fantastičan posao i Lewis je odradio fantastičan posao. Zaista sam ponosan na sve."

Toto Wolff kaže da je momčad sve jača i jača otkako je 2012. došao u Mercedes.

"Momčad je sve jača, i dalje vidim puno istih lica, ali i nova lica koja su nastavila jačati ovu momčad. Sretni smo što imamo prave resurse, što nije uvijek slučaj, ali najvažnije je da imamo prave ljude. Osobno, ne mogu zamisliti da radim s boljom skupinom ljudi. Želim se zahvaliti svima", rekao je.

 

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Formulu 1, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Formula 1

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više