BRAZIL - HRVATSKA 29:26

Ovo je bilo smiješno. Tko su ti ljudi?

Foto: Index, Epa, Pixell

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

HRVATSKA je u prvoj utakmici drugog kruga u dramatičnoj utakmici senzacionalno izgubila od Brazila 29:26 i kompromitirala izglede za plasman u polufinale.

Hrvatska je odigrala užasnu utakmicu, kako u obrani tako u napadu. Koliko je Červar odlično postavio taktiku protiv Španjolske, toliko je večeras podbacio. Od početka Hrvatska nije imala ideje u napadu, Duvnjak i ekipa su mrcvarili loptu i mučili se, a Brazilci su lakoćom kažnjavali hrvatsku bezidejnost u napadu. Tužno je bilo gledati tvrdoglave pokušaje Červara da s napadom sedam na šest nešto napravi. Nizale su se pogreške, a Brazilci su nemilice trpali praznu mrežu Hrvatske. Sedam komada Hrvatska je primila na prazna vrata, čak pet u prvom poluvremenu, dva u nastavku.

Protiv prvaka Europe Španjolske Hrvatska je primila 19 golova u 60 minuta igre, a protiv Brazila čak 17 nakon prvog poluvremena.

Hrvatska u ponedjeljak od 20:30 igra protiv Njemačke, a u srijedu od 18 sati protiv Francuske. Porazom od Brazila Hrvatska se dovela u situaciju da će vrlo vjerojatno morati pobijediti i domaćina i aktualnog svjetskog prvaka želi li u polufinale.

Olimpijski pobjednik iz Atene, svjetski prvak iz Portugala te možda najbolje desno krilo svih vremena, legendarni Mirza Džomba u ulozi Indexova komentatora analizirao je horor protiv Brazila i hrvatske šanse protiv Njemačke i Francuske.

Šok! Ovo su bili neki drugi ljudi, neka druga reprezentacija. Kolektivni blackout

Užas. Šok. Blamaža. Ne mogu vjerovati što se dogodilo. Ovo su bili neki drugi ljudi, druga reprezentacija. Sve je bilo drugačije. Dogodio se totalni i kompletni blackout. Doveli smo se u užasno tešku situaciju. Neću reći da je nemoguć plasman u polufinale, ali s ovakvom igrom nemamo mi što raspravljati i pričati o Njemačkoj i Francuskoj. Ljudi moji, nas je razbio Brazil.

Bila je ovo daleko najgora utakmica hrvatske reprezentacije unatrag nekoliko godina. Uništili smo sve dobro što smo napravili pobjedom protiv Španjolske. Što sad? Ništa. Nema više kalkulacija i mudrovanja. Nema vremena za bilo kakve analize i raščlambe tko je kriv i zašto jer nas za 20 sati čekaju Nijemci.

Ne znam što je ovo bilo, ali bilo je smiješno

Utakmica protiv Španjolske bila je gotovo pa savršena. Jasno, imali smo i tada problema u napadu, ali obrana je bila fantastična i sve probleme koje smo imali prema naprijed anulirali smo odličnom obranom. Ne znam što je ovo večeras bilo, ali znam da nije bila obrana kojom se može pobijediti bilo koga u ovoj fazi SP-a. Ovo je bilo smiješno. Španjolci su nam dali 19 golova u cijeloj utakmici, a Brazil 17 u jednom poluvremenu. Turnirski sustav od svake reprezentacije traži tučnjavu, krvarenje i maksimalnu požrtvovnost. Ne znam što se dogodilo, ali ovo nije bila Hrvatska.

U kolektivni blackout upala je cijela momčad skupa s Linom

Cijela momčad radila je nevjerojatne gluposti, a u taj kolektivni ambis upao je i Lino. Vjerujem da je i on u očaju gledao kako nam Brazilci zabijaju golove preko cijelog terena. Odmah na početku je bilo jasno da nemamo ideju kako probiti njihovu duboku obranu, stalno smo bili u pasivu i pokušao je sa sedam na šest. Pokazalo se da je to bila katastrofa. Čudi me da je s tim nastavio u drugom poluvremenu kad smo se naizgled vratili u igru. Međutim, nije to bilo realno. Teško je analizirati ovu utakmicu i dati neki smisleni komentar jer ovo što smo mi igrali nije bio rukomet. U posljednjim minutama smo se približili, ali nismo zaslužili pobjedu i zato se u tim trenucima ruka skratila, pogodili smo neke vratnice, napravili nekoliko tehničkih pogrešaka. Puno je teže stizati rezultat nego ga čuvati, a iskreno, ovo mi je kao da smo izgubili od Bahreina.

Podcijenili smo Brazil

Jesmo li podcijenili Brazil? Možda i jesmo. Činjenica je da smo u utakmicu ušli posve drugačije nego protiv Islanđana, Makedonaca i Španjolaca. Ništa mi nije jasno. Neprepoznatljivi su bili, kao da su na teren izašli neki drugi ljudi. Kolektivne pogreške pa onda pokušaj ispravljanja pogrešaka na krivi način, nervoza i nemoć. Kad uđeš na ovakav način u utakmicu, bezvoljno i kilavo, onda je glupo pričati o nekoj taktici. Nema tu nikakve taktike, sve pada u vodu odmah.

Vjerujem da možemo dobiti Njemačku jer sad više nema kalkulacija, a mi to ne znamo raditi

Sad nas čekaju Nijemci pa Francuzi. Možemo li protiv njih? Vječni sam optimist i mislim da možemo. Zašto? Zato što mi ne znamo kalkulirati i baviti se filozofiranjem. Najbolje funkcioniramo kad nam gori pod nogama, kad smo svjesni da nema prostora za kiks i kad moramo ići na glavu. Tek tada mi igramo kako treba. Čim mi krenemo nešto kalkulirati, dogodi nam se ovo. Nijemce se da pobijediti. Nisu me ničim impresionirali i uvjeren sam da ćemo ih pobijediti. A onda nas čekaju ONI i borba. Žao mi je samo da smo se doveli u situaciju da ćemo protiv Francuske, čak i ako pobijedimo Njemačku, morati igrati za goli život.

RASPORED DRUGOG KRUGA

GRUPA 1 (Köln)

19. siječnja u 18:00: Francuska – Španjolska 33:30
19. siječnja u 20:30: Njemačka – Island 24:19

20. siječnja u 18:00: Brazil – Hrvatska 29:26
20. siječnja u 20:30: Island – Francuska 22:31

21. siječnja u 18:00: Španjolska – Brazil
21. siječnja u 20:30: Hrvatska – Njemačka

23. siječnja u 15:30: Brazil – Island
23. siječnja u 18:00: Hrvatska – Francuska
23. siječnja u 20:30: Njemačka – Španjolska

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više