HNL

Ovo je momčad kola u HNL-u. Četiri igrača Osijeka, tri Hajduka, dinamovac najbolji

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

ZAVRŠENO je 11. kolo SuperSport HNL-a. Obilježila ga je Dinamova pobjeda protiv Slaven Belupa, kojom je postavljen rekord za najbolji start u povijesti lige. Momčad Ante Čačića u prvih 11 kola osvojila je 31 od moguća 33 boda. Hajduk je svladao Rijeku u Jadranskom derbiju na Rujevici, a Osijek je kod kuće deklasirao Lokomotivu. Remizirali su Varaždin i Istra te Šibenik i Gorica.

Najbolji igrač 11. kola prema Sofascoreu jest Petar Bočkaj, s ocjenom 9.1. On je ušao u igru tek u 79. minuti, ali mu je i to bilo dovoljno za gol i asistenciju. Najviše igrača u momčadi kola ima Osijek - čak četvoricu. Najbolji od njih bio je Beljo s golom i asistencijom, a odmah uz njega je i Mijo Caktaš, koji je imao isti učinak.

Hajduk u najboljih 11 ovog kola ima tri nogometaša. Tu je junak pobjede Chidozie Awaziem, kao i Filip Krovinović te Lovre Kalinić. Tonio Teklić i Facundo Caseres bili su strijelci u remiju 1:1 svojih momčadi te su obojica u momčadi kola, a svoje mjesto izborio je i Niko Galešić, iako je njegova Rijeka izgubila.

Pročitajte više