ZADNJI DERBI SEZONE OD 19 saTI

Ovo su sastavi za posljednji derbi sezone

Foto: Pixsell

HAJDUK i Dinamo od 19 sati u posljednjem kolu HNL-a igraju posljednji derbi sezone.

Idete na derbi? Šaljite nam navijačke fotografije i videa na desk@indexhr ili putem naše Facebook stranice.

Dinamo je davno osigurao naslov prvaka, a Hajduku treba barem bod da turbulentnu sezonu zaključi na trećem mjestu. Za Splićane je to važno jer treće mjesto donosi utakmicu manje u kvalifikacijama za Europu. 

Na Maksimiru se očekuje 15-ak tisuća navijača, a Dinamo večeras organizira proslavu naslova. Stiže oko dvije tisuće torcidaša. 

Invazija Torcide u Zagreb, dolazi ih dvije tisuće, evo što poručuju uoči derbija

Dinamo za derbi otvara tri fan zone, jeftiniji prijevoz taksijem na Maksimir

OČEKIVANI SASTAVI:

Dinamo: Livaković, Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac, Šunjić, Hajrović, Ademi, Olmo, Oršić, Gavranović 

Hajduk: Posavec, Jurić, ismajli, Svatok, Lopez, Nejašmić, Jradi, Hamza, Caktaš, Gyursco, Jairo 

Nedostaju: Musa, Rrahmani (Dinamo), Bradarić, Sahiti, Mikulić, Vučur, Juranović 

Sudac: Ivan Bebek 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 "Hajduk se baš digao ovo proljeće, zasluženo su u Europi"

"Hajduk se dosta digao ovo proljeće i zasluženo je izborio Europu. No bodovna razlika između nas i njih je, rekao bih, korektna, a to će se vidjeti i u nedjelju na terenu", rekao je Mario Gavranović uoči derbija.

Iza njega i Dinama je velika sezona u kojoj su stigli do osmine finala Europa lige.

"Sve te europske utakmice bile su jako dobre, a ako bih morao izdvojiti jednu, onda je to ona protiv Spartaka iz Trnave. Tom pobjedom smo izborili proljeće u Europi. No nakon derbija prvo mi je na pameti odmor i posjet mojoj kćerkici koja se rodila prije dva tjedna i koju praktički nisam ni vidio. Ona i supruga su u Zürichu pa odmah idem k njima. A onda sljedeća sezona, Europa i dominacija u HNL-u", rekao je Dinamov napadač.

 

Bjelica: Povratak Mamića? Surađivali smo prošlog ljeta i čestitali si, ali...

"Svi želimo ovu sezonu zaključiti na način kako smo igrali tijekom cijele godine. Gotovo svi igrači osim Muse i Rrahmanija su nam na raspolaganju, dobro smo se odmorili poslije finala kupa pa vjerujem kako ćemo sutra gledati dobar derbi i upisati novu pobjedu."

"Splićani su se pod vodstvom Siniše Oreščanina definitivno digli, igraju u sistemu koji je svima vrlo nezgodan. Završavaju sezonu kako su igrali tijekom cijelog proljeća, ali vjerujem da ćemo mi biti bolji. Sastav? Vidjet ćemo, imamo još jedan trening, izabrat ćemo one koji su fizički i mentalno najspremniji."

Više o tome što je Bjelica rekao u najavi uoči derbija čitajte OVDJE.

Trener Hajduka najavio derbi: "Cijene igrača u HNL-u su nebulozne"

''Pripremamo se za utakmicu kao svaku drugu. Mislim da je teško igrati na nulu. Imamo plan i ideju kako bismo trebali izgledati", najavio je trener bijelih Siniša Oreščanin koji ne može računati na Juranovića, Bradarića, Vučura, Mikulića, Ivanovskog, Sahitija i Josipa Bašića.

Više o Oreščaninovoj najavi čitajte OVDJE.

Omiljeni hajdukovac: Idemo pobijediti Dinamo za naše navijače

"To su posebne utakmice u kojima treba guštati. To je derbi u kojem ćemo dati sve od sebe i pokušati pobijediti za naše navijače kojih će biti u velikom broju u Zagrebu. Uvijek su to zahtjevne utakmice, ali i najslađe", najavio je Stanko Jurić, a više o tome što je rekao u najavi čitajte OVDJE.

Pročitajte više