Pakleni rujan: Dinamo i Hajduk u sljedeća tri tjedna očekuje po sedam utakmica

DERBI hrvatskog nogometa između Hajduka i Dinama, koji će se ove subote odigrati na Poljudu, uvod je europski ritam utakmica koji naši klubovi, izuzev možda Modrih, u pravilu nisu sposobni kvalitetno pratiti.

Naime, dva najbolja hrvatska kluba u sljedeća će 23 dana odigrati čak sedam utakmice, što znači da će i Dinamo i Hajduk na teren gotovo svaka tri dana. Gustoća je to u rasporedu koju Splićani nisu osjetili već petnaest godina.

Letimično pregledavši kalendar, dobiva se dojam kako Hajduk ima nešto teži raspored. Osim derbija i dva europska izazova, slijede mu i dva vrlo teška gostovanja u HNL-u, na Kantridi i u Karlovcu, mjestima gdje Bijeli posljednjih godina nisu dobro prolazili.

Hajduku teška gostovanja na Kantridi i u Karlovcu, Dinamo putuje tek kod Lokomotive

S druge strane, Dinamo u istom periodu dočekuje Zagreb i Istru, a gostuje na stadionu svega nekoliko kilometara udaljenom, što neće Modrima odnijeti previše energije prije europskog dvoboja u Ateni s PAOK-om.

Na Poljudu su svjesni da nemaju dugu klupu ni dovoljno širok kadar za sve izazove koji ih očekuju, međutim nisu konkretnije reagirali po tom pitanju, jer je ulazak u Europsku ligu za sve njih bio toliko nerealan da se još nisu oporavili.

S druge strane, iskusni čelnici Modrih svjesni su kako za Europu treba posegnuti u kasu, pa su tako stigli Portugalac Tonel, mladi slovački napadač i Fatos Beqiraj. Samim time, ako bi se danas trebali kladiti tko će lakše prebroditi opasni rujan, vjerojatno ne bi bilo dvojbe.

Hajduk - Dinamo     11. rujna
AEK - Hajduk            16. rujna
Rijeka - Hajduk        19. rujna
Hrvatski kup              22. rujna
Hajduk - Varaždin     25. rujna
Hajduk - Anderlecht 30. rujna
Karlovac - Hajduk     3.  listopad

Hajduk - Dinamo         11. rujna
Dinamo - Villarreal      16. rujna
Dinamo - Zagreb          19. rujna
Hrvatski kup                  22. rujna
Lokomotiva - Dinamo 25. rujna
PAOK - Dinamo           30. rujna
Dinamo - Istra              3.  listopad

Pročitajte više