Pandev: Neka Pančev gleda svoja posla

"NEKA Pančev gleda svoja posla." - iz Rima je novi lider makedonske reprezentacije poručio starom, nakokn što su glasine oko rušilačke inicijativce oporbenog trojca Pančev - Ringov - Kočo Dimitrovski prerasle u službeno vijećanje o podršci aktualnom predsjedniku tamošnjeg saveza Haralampiju Hadžiristeskom.

17. ovog mjeseca, što je svega šest dana uoči utakmice na Maksimiru, u Strugi će makedonska nogometna vlada glasovati o njegovom mandatu. Za ostanak na radnom mjestu, predsjedniku će trebati glasovi 106 delegata. U suprotnom će otići, i za sobom povući izbornika Srećka Kataneca, koji je isto potvrdio i ne tako u davno, u razgovoru za Index.

"Svi igrači ove reprezentavcije se maksimalno trude predstaviti naš nogomet ali i našu zemlju u najboljem svjetlu. Ginemo na terenu, od prvog do zadnjeg. I nije fer da nas omalovažava čovjek koji je nekada bio dio nas. Katanec je prije svega izvanredan čovjek, a potom i vrsni strateg. Ima svoju viziju, odlično predvodi reprezentaciju, što se vidi po atmosferi, ali i rezultatima." - za makedonski je Dnevnik kazao golgeter Lazija, osvrčući se na nastojanja Darka Pančeva, nekadašnjeg reprezentativca ex-Jugoslavije i Makedonije, ali i najboljeg strijelca Europe iz 1991. godine, kada je sa beogradskom Crvenom Zvezdom postao pravkom Starog kontinenta.

Pančev je u kratkim crtama iskazao svoja očekivanja od skorog sraza s Hrvatskom.

"Bit će teško, ali ne i neostvarivo doći do pozitivnog rezultata. Imamo i mi svoje adute. A ukaže li se meni prava prilika, siguran sam da ću je iskoristiti." - dodao je Pandev, uz čiju se pomoć Lazio domogao trećeg mjesta Serie A, nakon pobjede nad Regginom u prošlom kolu.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više