PARIS - NICE: PONIŠTENA TREĆA ETAPA

Treća etapa biciklističke utrke "Paris Nice" poništena je iz sućuti vozača prema preminulom Kazahstancu Andreju Kiviljevu (29).

Biciklisti su dionicu od Le Puy-en-Velaya do Pont du Garda odvezli u kompaktnoj skupini, a posljednjih nekoliko kilometara na čelu kolone nalazili su se Kiviljevljevi suvozači iz momčadi Cofidis, koji su i prvi prešli ciljnu liniju.

Inicijativu da se u srijedu ne utrkuju dao je jedan od najiskusnijih biciklista u pelotonu, Francuz Richard Virenque, a prihvatili su ju i svi ostali.

"Danas ćemo odvesti etapu, ali neće biti utrke. Vozit ćemo do Pont du Garda u kompaktnoj skupini, a vi ćete prvi prijeći ciljnu liniju. Svi vozači su se složili s time", obavijstio je Virenque vozače Cofidisa uoči starta.

Kiviljev je podlegao teškim ozljedama glave zadobivenim 40-ak kilometara prije cilja druge etape vožene u utorak. Na žalost, u tom trenutku nije nosio zaštitnu kacigu koja bi mogla ublažiti ozljede prilikom padova.

Posljednji biciklist koji je poginuo za vrijeme utrke prije ove tragedije bio je Španjolac Manuel San Roma koji je stradao na utrci "Volta a Catalunya" 1999. godine.

Pročitajte više