Parma prati hajdukovca koji ove sezone još nije igrao za prvu momčad

Foto: Pixsell

HAJDUK je suočen s potencijalnim gubitkom još jednog mladog i perspektivnog igrača.

Parmin interes privukao je Franko Kovačević, 19-godišnji napadač kojem mediji godinama tepaju kao "novom Ibrahimoviću". Realizira li se transfer već u predstojećem zimskom prijelaznom razdoblju, Hajduk bi, prema glasinama, mogao zaraditi oko 300 tisuća eura. Proteklog ljeta motrili su ga, barem prema pisanju talijanskih medija, i Torino i Genoa.

Bio u Rijeci, odbio Bayern

Franko Kovačević bez transferne odštete prošlo ljeto napustio je Rijeku i potpisao ugovor s Hajdukom do lipnja 2021. godine. Trenutačno je prijavljen za B-momčad splitskog kluba.

Protekle je sezone bio promoviran u A-momčad. Debitirao je u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Europa lige protiv Evertona. Prvoligašku atmosferu iskusio je u ogledima s Rudešom, Istrom 1961 i Rijekom u proljetnom dijelu sezone.

U aktualnoj sezoni još nije nastupio za A-momčad. Sudjelovao je tek u pobjedi nad Vrapčem krajem rujna u sklopu šesnaestine finala Kupa. U B-ekipi ima mizernu minutažu pa je u dosadašnjih šest nastupa ubilježio 183 minute uz jedan postignuti pogodak.

Profilirao se kroz omladinske akademije Varaždina, Bjelovara i Rijeke. Na tržištu je vrijedan 200 tisuća eura. Svojevremeno je bio i na probi u Bayern Münchenu, no odabrao je Hajduk kao - kako je istaknuo u jednom intervjuu - "logičniji razvojni put". Zastupa ga Vincenzo Cavaliere.
 

Pročitajte više