Partizanov trener: Majka mi je umrla od raka, djed ubio oca, a brat poginuo

Foto: Epa

DANAS je Savo Milošević trener Partizana, a prije dvadesetak godina bio je proslavljeni napadač koji je nosio dresove Aston Ville, Parme, Real Zaragoze, Espanyola, Osasune, Celte i Rubina iz Kazana.

Za reprezentaciju Srbije (SRJ, SiCG i Srbija) igrao je od 1994. do 1998., a u 102 utakmice zabio je 38 golova.

Napadač rođen u Bijeljini dao je zanimljiv intervju za poljske medije, a u razgovoru s tamošnjim novinarima pričao je o boravku u Aston Villi te je otkrio da su mu obiteljske tragedije obilježile život.

Milošević je 1995. iz Partizana otišao u tada jaku Aston Villu, a nakon prve dvije izuzetno plodne godine, treća je bila krizna. Engleski mediji bili su nemilosrdni.

''Nikad naslovi u medijima i mišljenja ljudi koje ne poznajem nisu utjecali na mene ili na moju igru. Tada sam bio mlad i znao sam da se moram fokusirati na sebe. Znao sam da će samo o meni ovisiti kakvu ću karijeru napraviti. Svatko ima pravo na svoj stav i na kritiku, to je normalno u ovom poslu. Oko sebe imam ljude koje volim, a svi ostali mi nužno ne trebaju. Tako stvari funkcioniraju'', kazao je Milošević, a onda je otkrio i detalje iz privatnog života i govorio o velikim tragedijama koje su ga obilježile za cijeli život.

''Kad sam imao 27 godina, majka mi je preminula od raka. U lipnju 2011. djed mi je ubio oca, a 2013. godine mlađi brat Andrija poginuo je u prometnoj nesreći. Teško je izdržati brojne tragedije. Bol izazvana tim događajima nikada ne prestaje. Niti se smanjuje. To će zauvijek biti u meni, ali sam se morao naučiti nositi s tim tragedijama. Što mi je drugo preostalo? Da nestanem? Da se odreknem svojih snova? Nema smisla.''

Pročitajte više