Partizanov trener ne želi ići u Zadar

TRENER Partizana Duško Vujošević ne želi da se Final Four NLB lige igra u Zadru jer smatra da bi njegov klub trebao biti domaćin.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Vujošević je poslije pobjede nad Cibonom lobirao za domaćinstvo završnog turnira koje se igra od 25. do 27. travnja. "Ne bih volio da se toliko trošimo u Jadranskoj ligi, a da je netko već odredio da će Zadar biti domaćin", rekao je Partizanov trener.

"Ako je ovakav sistem, play-off pa Final Four, onda prednost ima domaćin. Tu prednost bi trebao imati onaj tko je prvi. Ovo je jako osjetljiv trenutak za Ligu koja mora biti vrlo pametna prilikom određivanja domaćinstva finala ", izjavio je Vujošević.

U najboljem klubu NLB lige nisu imali komentar na upit o službenom stavu. Partizanov strateg već je prijetio da će crno-bijeli istupiti iz natjecanja jer im se ne uklapa u raspored iako su sve troškove podmiruju sponzori.

"Postoje pravilnici natjecanja i ovakvim ispadima, pogotovo pred kraj sezone, ne može se ništa napraviti. Ukoliko netko misli da se neke stvari moraju promijeniti prije sezone može poslati svoj prijedlog, a mi ćemo ga razmotriti", rekao je povjerenik lige Bilić.

Partizanu za dobivanje domaćinstva nikako ne ide u prilog sigurnosna situacija u Srbiji iako postižu odlične rezultate. S druge strane, u Zadru se nadaju da će dobiti domaćinstvo i na taj se način oprostiti od legendarnih Jazina koje će od iduće sezone zamijeniti nova dvorana na Višnjiku.

M.Pa.
Foto: ZadarSport

Pročitajte više