Pavić i Soares ušli u polufinale US Opena. Finale će loviti dva Hrvata

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Mate Pavić u paru s Brazilcem Brunom Soaresom plasirao se u polufinale parova na Gran d Slam turniru US Open svladavši u četvrtfinalu Britance Jamieja Murraya i Neala Skupskog 6:2, 7:6 (4).

Hrvatsko-brazilski par u polufinalu čeka boljega iz dvoboja indijsko-kanadskog para Bhoppana/Shapovalov i nizozemsko-rumunjskog Rojer-Tecau. 

Dva Hrvata u igri za finale US Opena

Hrvatska će imati čak dvojicu u polufinalu parova jer su ranije Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof u četvrtfinalu bili bolji od Belgijaca Sandera Gillea i Jorana Vliegena 7:6 (6), 6:3. Sljedeći suparnici Mektiću i Koolhofu, koji su u New Yorku postavljeni za osme nositelje, bit će treći nositelji Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury.

Hrvatska čeka pobjednika u muškom paru na US Openu još od 1970. godine i Nikole Pilića. Inače, četvrtfinale u singlu izborio je mladi Australac Alex de Minaur pobijedivši Kanađanina Vaseka Pospisila 7:6 (6), 6:3, 6:2. De Minauru je to prvo Grand Slam četvrtfinale, a čeka boljega iz dvoboja Dominica Thiema i Felixa Auger-Aliassimea.

Pročitajte više