"Peking 2008: Naš svijet, naša noćna mora!"

EDDIE ROMERO, sredovječni kalifornijski pastor-laik, prijavio se u sobe dvaju pekinških hotela, ispisao zidove sprejem i potom nestao bez da je platio. Makar i račun.

“Peking 2008: Naš svijet, naša noćna mora!”, samo je jedan od slogana vizualno bogatog repertoara američkog svećenika, koji u djelomičnome radnom vremenu također predaje filozofiju na jednome kalifornijskom sveučilištu.

Upravitelji Novotela i Traders Hotela, oba lanca međunarodnih vlasnika, u čudu su gledali nedjelo koje im je priredio naizgled uglađeni gospodin.

"Jednostavno ne shvaćamo zašto je to učinio. Želimo samo da ga uhvate i da plati štetu", izjavila je Lanny Liu, menadžerica Tradersa, kazavši da su nastalu štetu procijenili na gotovo 1500 dolara.

Romero je, ušavši u sobe, na vrata izvjesio poruku “ne uznemiruj” i počeo s radom. Na kraju je svoje uratke usnimio kamerom i poslao novinarskim kućama.

"Jedan je pao", izjavio je nakon što je obradio prvu sobu.

"I drugi je pao", dodao je udesivši drugu.

Njegovi su poznanici otkrili da mu je prvenstvena namjera bila obraditi sobe u četiri pekinška hotela, ali je usred preostala dva pokušaja odustao zbog strogih mjera osiguranja. Na ideju je došao još prije sedam godina, kada je Peking dobio domaćinstvo.

"Sloboda je grozomorna riječ za Kineze. Mislim za kineske komuniste", šaputao je Romero u kameru.

Njegovi su poznanici svi redom izjavili da se radi o savršenom uračunljivom gospodinu, ali vrlo kreativne i buntovne prirode. Još se uvijek nalazi negdje u Kini. Kani se, ne uhvate li ga ranije, predati samonicijativno policiji 24. kolovoza, u nedjelju, posljednjeg dana Igara.

Tko zna kakve će psine pokušati još u međuvremenu izvesti?!

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više