transferi

"Pep, jadan si. Hejteri imaju pravo": Ovo je njegova izjava o kojoj bruji Španjolska

Foto: Guliver Image

JOSEP GUARDIOLA izazvao je ogorčenje, pa čak i gnušanje španjolskih medija, nakon što je objasnio zašto kao menadžer Manchester Cityja na pojačanja bjesomučno troši neograničeno bogatstvo emiratskih vlasnika kluba.

"Mi nismo bili među elitom zadnjih 30, 40 godina, tako da smo to morali nadoknaditi kupovanjem igrača. Zato nas sada gledaju s visoka u stilu 'Što oni rade ovdje'. Da biste bili među najboljim klubovima, morate puno trošiti. Uostalom, to su oni radili cijelo to vrijeme. Zašto je Manchester United toliko dugo bio na vrhu? Jer je trošio više od ostalih. Isto su radili Barcelona i Real. Ne vidim po čemu se mi razlikujemo od ostalih elitnih klubova."

Marca je ovo njegovo objašnjenje nazvala "jadnim", a As ga je ovako komentirao: "Guardiola je rekao ono što je muzika za uši svih njegovih hejtera. Još je ikona Barcelone kao opravdanje za takvo trošenje uzela Real."

Otkako je prije četiri i pol godine postao trener Manchester Cityja, nepojmljivo bogatstvo vlasnika kluba Guardiola je iskoristio tako da je samo na odštete kupljenih igrača potrošio 950 milijuna eura. 

U zadnje vrijeme ga sve više živciraju primjedbe da previše troši na kupnju igrača, kao i one da kao najbolji trener na svijetu ni nakon gotovo pet godina u najbogatijem klubu nije uspio osvojiti najvažniji trofej, Ligu prvaka.

Zato je nakon pobjede kod Borussije Mönchengladbach (2:0) u prvoj utakmici osmine finala LP-a, što je Cityju 19. pobjeda zaredom u svim natjecanjima, na novinarsku molbu da objasni nevjerojatan niz pobjeda odgovorio: "Imamo puno para pa kupujemo puno nevjerojatnih igrača."

Nakon toga je sa sarkastičnih prešao na argumentirane odgovore, ali to mu nije pomoglo kod španjolskih medija. 

Pročitajte više