PEPEMANIJA U ISTANBULU Horde brkatih Turaka jurišaju na novo pojačanje prvaka

Screenshot: Twitter

NAKON deset godina vjerne službe, tijekom kojih je u kosti protivnika utjerivao strah i čepove kopački, Real ga je otpisao zbog ozljeda i godina (34), a to mu nikako ne može oprostiti.

Kepler Laveran Lima Ferreira, branič neusporedivo poznatiji pod umjetničkim imenom Pepe, ipak će naći utjehu na drugom kraju (točnije zemljopisno na samom kraju) Europe, sudeći po dočeku koji su mu u Istanbulu priredili navijači Bešiktaša. Odabrao je taj klub, iako se činilo da je njegov prelazak u PSG gotova stvar.
Bez obzira na to što je u zračnu luku Ataturku sletio u 4 ujutro, aerodromska zgrada bila je puna navijača aktualnog prvaka Turske, koji su mu priredili fanatičnu dobrodošlicu. Čak je i "ubojica" Pepeovog kalibra ostala vidljivo zatečena scenama kako se prema njemu zalijeću horde brkatih Turaka neprekidno urlajući u transu "I love You Pepe!", što je već postala mantra fanova njegovog novog kluba.
U Bešiktašu su ga u najvećem stilu dočekali navijači, ali i njegov novi klub. Na službenom Twitteru, kojeg prati preko 2.5 milijuna ljudi, Bešiktaš je prenosio sve detalje oko njegova leta za Istanbul, dolaska, potpisa ugovora.
Pepe je inače, ogorčen zbog otpisa iz Reala za koji je znao da mu prijeti, počeo tijekom sezone cinkati novinarima spletke i intrige iz svlačionice, što je samo ubrzalo njegov odlazak iz kluba u koji je došao u ljeto 2007. iz Porta za 30 milijuna eura, a jučer ga je napustio kao slobodan igrač. 
 
Bešiktaš s Pepeom, bez obzira na njegove godine i ozljede, dobiva veliko pojačanje, rođenog vođu i pobjednika. S Realom je osvojio tri naslova prvaka, dva Kupa kralja i tri Lige prvaka. Prošlog srpnja proglašen je igračem utakmice finala Eura, u kojem je Portugal, reprezentacija ovog naturaliziranog Brazilca, pobijedila Francusku.

Pročitajte više