Peras na bizaran način ostao bez finala Eurolige: Šteta, odigrali smo odlično sve do same završnice

Foto: Hina

BASKIJSKA Laboral Kutxa predvođena dirigentskom palicom Velimira Perasovića nije se uspjela plasirati u finale košarkaške Eurolige izgubivši nakon produžetka od Fenerbahce 88:77 u uzavreloj atmosferi Mercedez-Benz Arene u Berlinu.
 
Veliku senzaciju umalo je priredila momčad naših Velimira Perasovića i Darka Planinića u drugom polufinalu košarkaške Eurolige koje se igra u Berlinu. Perasova momčad imala je egal i napad za pobjedu na kraju regularnog dijela, no Darius Adams je promašio šut koji je Laboralu mogao donijeti finale te je Fenerbahce slavio u dodatnih pet minuta susreta nošen vatrenom podrškom s tribina.
 
Velimir Perasović ostao je korak kratak do finala, no njegova momčad dala je sve od sebe te je nadmašila sva očekivanja uoči sezone
 
''Čestitke Feneru. Zaslužili su ovu pobjedu. Odigrali smo odlično do zadnjih pet minuta produžetka. Mnogo puta dosad dobili bismo ovakve utakmice, no to danas nije bio slučaj. Hvala našim navijačima na velikoj podršci'', kratak, ali vidno razočaran bio je Peras nakon što je na neobičan način ispustio pobjedu i priliku za finale.
 
S druge strane, najbolji europski trener svih vremena Željko Obradović u nedjelju će protiv CSKA loviti svoj čak deveti naslov prvaka Europe.
 
''Želim čestitati Laboralu na odličnoj utakmici. Odigrali su kao pravi tim te su pokazali ponovno da su vrlo dobra momčad. Osim u prvih nekoliko minuta igrali su dobru košarku. Mi nismo igrali kako smo trebali. Pronašli smo način da na kraju izborimo produžetak u kojemu su se neki moji igrači  koji su prespavali drugo poluvrijeme probudili.  Govorim o Bogdanoviću. On ima nevjerojatan karakter. Vjerujem mu, a i momčad mu vjeruje. No mora znati da utakmica traje 40 minuta – u današnjem slučaju 45'', rekao je Obradović.
 
Euroliga, Final Four:
 
CSKA – Lokomotiv Kuban 88:81
 
Fenerbahce –Laboral Kutxa 88:77
 

Pročitajte više