Perišić je pustio suparnika da zabije. Slijedila je povijesna katastrofa

Screenshot: Arena Sport

NEWCASTLE je kao domaćin pobijedio Tottenhamu 6:1 u derbiju 32. kola Premiershipa, koji se pretvorio u ekspresno i povijesno trpanje gostiju, za koje je Ivan Perišić jako loše igrao na njemu neprirodnoj poziciji lijevog beka u obrambenoj četvorci.

Perišić je bio očajan na neprirodnoj poziciji. Njegovim kiksom počeo je povijesni potop

U drugoj minuti Jacob Murphy zabio je svoj i prvi gol Newcastlea, ali do njega je došlo nakon očajne Perišićeve reakcije. Bolje reći, njenog izostanka. Joelinton je ušao s desne strane i pucao, a Lloris je odbio na lijevu stranu. Premda je Perišić bio na lopti i činilo se dobro postavljen, zastao je i gledao kako Murphy lagano zabija nakon što je propustio uzeti loptu ili barem blokirati ga.

U prvih devet minuta Newcastle je zabio tri gola. Nakon pauze od 10 minuta slijedila su još dva

Četiri minute kasnije Joelinton je povisio na 2:0. U devetoj minuti Murphy je postigao svoj drugi i Newcastleov treći gol. Nakon što mu je natrpao čak tri gola u samo sedam minuta, domaćin je gostima dao deset minuta poštede te nastavio gdje je stao. Alexander Isak je golovima u 19. i 21. minuti povisio na 5:0. 

Tottenhamov trener Cristian Stellini je na ovakvu katastrofu reagirao tako što je već u 23. minuti umjesto veznjaka Papea Matara Sarra uveo stopera Davinsona Sancheza. Na poluvremenu je zamijenio i golmana koji je ekspresno primio pet golova. Umjesto izbušene legende Huga Llorisa ušao je Fraser Forester.

Video: Arena Sport

Ovo je drugi najbrži slučaj postizanja pet golova u povijesti engleskog prvenstva. Jedini kojima je to uspjelo ranije nego što su sada to uradili igrači Newcastlea protiv Tottenhama, bili su nogometaši Manchester Cityja protiv Watforda 2019. Njima je za pet golova suparniku trebalo prvih 18 minuta.

Nakon ovakvog prvog dijela, drugi je bio tek formalnost. Na njegovom početku Harry Kane je u 49. minuti smanjio na 5:1, a konačan rezultat postavio je Callum Wilson u 67. minuti. 

Višestruko povijesna golijada

Ujedno, ovo je prvi put Newcastleu da je postigao pet golova u prvom poluvremenu premierligaške utakmice, kao što je Tottenham prvi put u povijesti primio pet golova u prvom poluvremenu prvenstvenog meča. 

Newcastle je tako sedam kola prije kraja prije polovice prvog poluvremena osigurao ogromnu pobjedu. Naime, s Tottenhamom se bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a sada mu na trećem mjestu bježi šest bodova uz utakmicu manje. 

 

Pročitajte više