Petković u govoru pozdravio Peras i Barišića. Navijači ga izviždali i psovali

Foto: Screenshot

DINAMO i Rudeš odigrali su 3:3 na stadionu Maksimir u posljednjem, 36. kolu SuperSport HNL-a. Dinamo je ranije osigurao naslov prvaka i tome dodao trofeje u SuperSport Superkupu i SuperSport Hrvatskom kupu. Velika proslava trostruke krune traje na Trgu bana Josipa Jelačića, kamo su igrači stigli autobusom s Maksimira.

Igrači su jedan po jedan izlazili na binu, najveće ovacije dobili su Bruno Petković i Arijan Ademi. Petković je prvi uzeo mikrofon, počeo ušutkavati publiku i i rekao: "Puno njih će pozivati na pjesmu, a ja imam par riječi da kažem...s obzirom da ove godine Dinamo i svi navijači okrećemo novu stranicu, mislim da ono što ste dobili s novom Upravom, mislim da svi sada živite Dinamo."

Navijači su ga najprije oduševljeno bodrili, ali atmosfera se naglo promijenila kada je nastavio govor: "Nikad nemojte zaboravit ono što je bilo prije, bez obzira da li je netko dao prst ili ruku. Tišina! Jedan pozdrav s gospodinom s kojim uopće nisam imao toliki doticaj i uopće nismo toliko dobri bili, ali je dao za Dinamo jako puno - Mirko Barišić! Drugi pozdrav - za mladu damu koja je dala za Dinamo više od dvadesetak godina, za Vlatku Peras. Pozivam sve navijače Dinama da budu gospoda i zahvale svima što su napravili za Dinamo i da pozovome Velimira Zajeca da povede Dinamo u bolje sutra."

Čim je Petković spomenuo Barišića i Peras, donedavne funkcionere kluba i dugogodišnje bliske suradnike Zdravka Mamića uslijedile su salve zvižduka, netko mu je dobacio "Jebo te Barišić", a čuli su se povici "Odlazi". Iz jednog dijela publike na spomen Barišića i Peras čuo se i aplauz.

 

Pročitajte više