Petrić ne skida smiješak sa lica: Sada je sve na svojem mjestu

"NE ŽELIM razmišljati o prošlosti, o Borussiji Dortmund. Zadovoljan sam svime u životu i nadam se da će tako i ostati".

Mladen Petrić je apsolutno ime broj jedan HSV-a, trenutno vodeće momčadi njemačke Bundeslige. Naš napadač "zabija kao lud" te je veliko ohrabrenje kako za svoga trenera u Hamburgu Martina Jola, tako i za Slavena Bilića uoči subotnjeg okršaja u Harkivu protiv Ukrajine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Petrić je dao intervju Basler Zeitungu, u kojem je govorio o svojim odličnim nastupima u dresu HSV-a.

Jeste li u ovom trenutku bolji nogometaš nego što se bili prije?

"Ne znam, zapravo ne razmišljam o tome. Zadovoljan sam što je ovako kako je, no ne želim razmišljati o prošlosti i pitati se zašto u ovom trenutku igram dobro. Jednostavno se dobro osjećam, zadovoljan sam životom izvan terena, zadovoljan sam i na travnjaku. To se može primijetiti u mojoj igri."

Zbog čega ste toliko zadovoljni?

"Zato što je sve u ovom trenutku na svom mjestu. Rođenje kćeri prije tri tjedna bilo je “okidač”, odluka da dođem u Hamburg također je bila ispravna. Klub je izvrsno uređen, momčad dobro posložena, grad prelijep, a i moja se supruga dobro osjeća."

U Hamburgu je sve bolje nego u Dortmundu?

"Ne želim odgovoriti na to pitanje. Previše se pisalo o mojem odlasku iz Dortmunda u Hamburg (svađa s Alexom Freijem, koju Petrić demantira). Zatvorio sam poglavlje u Dortmundu i otvorio novo u Hamburgu. A, ovdje je sve u najboljem redu. "

U HSV-u ste krenuli s klupe. Zašto?

"Kada sam pristigao sezona je već krenula, momčad je dobro izgledala, a ja nisam bio u potpunosti spreman. Umorio me stres, nisam imao vremena za polagano privikavanje na momčad. Nakon svakog večernjeg treninga dva sam sata tražio stan u kojem ću živjeti. U početku sam bio umoran i pasalo mi je da sjedim na klupi."

U kratkom vremenu ste promijenili tri trenera, početkom sezone Thomasa Dolla, zatim Juergena Kloppa, a sada vas u HSV-u trenira Martin Jol. Po čemu se Nizozemac razlikuje?

"Ne treniram toliko dugo s njim da bih mogao dati ocjenu. No, prvi dojam je i više nego dobar, i s trenerske i ljudske strane Jol je sjajan. Mudar je, zadovoljstvo je igrati za njega."

HSV vodi na ljestvici s tri boda više pred Hoffenheimom i Stuttgartom, Bayern ima sedam bodova manje od vas. Je li ta prednost dovoljno velika za osvajanje naslova prvaka?

"Vidjet će se. Imamo mnogo novih igrača koji se još nisu privikli na Hamburg, za to će im biti potrebno još neko vrijeme. Ali, imamo jaku i dobro posloženu momčad."

M.Š./Totalsport
Foto: AFP/Bild

Pročitajte više