Pijetraj: Tomasović je nezasluženo postao prvak Hrvatske!

I DALJE se nisu smirile strasti nakon prvenstva Hrvatske u boksu održanog proteklog vikenda.

Očekivano, najviše rasprava, optužbi i medijskog prozivanja vezano je uz teškašku kategoriju u kojoj je naslov uzeo splitski boksač i hrvatski olimpijac iz Pekinga Marko Tomasović. Splićanin je uz titulu, uzeo i naslov najboljeg boksača na prvenstvu što je dodatno razljutilo izbornika Leonarda Pijetraja koji se nadao trijumfu nekog od njegovih boksača. Na njegovu žalost, upravo je Tomasović u oba direktna dvoboja, zasluženo ili ne, pobijedio njegove pulene Dinu Mansoura i Filipa Hrgovića.

"Šivolija je pehar najboljem borcu nezasluženo poklonio Tomasoviću, jer se Tomasović provlačio kroz cijelo prvenstvo, mučio se protiv mojih juniora, jedva je dobio Andrašića. Bilo je boksača koji su puno bolje boksali od njega na PH. Takvim je potezom obezvrijeđena i ova prestižna titula i Tomasović kojemu je dodijeljena, a poglavito ostali boksači koji su u Omišlju pružili i zaslužili više", rekao je Pijetraj u razgovoru za portal Profightstore.com.

"Rado bih poveo Tomasovića na Europsko prvenstvo"

Izbornik je za Index prije samo nekoliko dana izjavio da je Prvenstvo Hrvatske pozornica na kojoj će se boksači dokazivati i u reprezentativnom smislu. Tomasović se do sada nije iskazao na javnim sparinzima, no pobjedom na Prvenstvu Hrvatske, ponovno se promovirao u reprezentativnog kandidata. Naime, samo jedan boksač može biti u zrakoplovu za Moskvu u lipnju kada je na programu Europsko prvenstvo. Pijetraj još uvijek nije donio odluku, no Tomasović je realan izbor.

"Mada realno nije u dobroj formi, vrlo bih rado poveo Tomasovića na EP kao nagradu pred kraj karijere za sve što je postigao do sada u hrvatskom boksu. Znam da mu nije lako jer uz osobni, on nosi i rezultatski teret cijelog jednog kluba", zaključio je izbornik.
 

Pročitajte više