NOVAK ĐOKOVIĆ

Pilić: Novak je frustriran zbog svega, ali si je sam kriv

Foto: EPA-EFE

NOVAK ĐOKOVIĆ izgubio je u meču drugog kola turnira iz Masters 1000 serije u Monte Carlu. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je vodeći tenisač svijeta za suparnika imao španjolskog predstavnika Alejandra Davidovicha Fokinu, koji ga je svladao 6:3, 6:7 (5), 6:1.

Njegov bivši trener, teniski velikan Nikola Pilić, i on ostali su u dobrim odnosima, a hrvatski stručnjak i danas često komentira Đokovićeve nastupe. U razgovoru za Sportklub analizirao je trenutnu Đokovićevu formu i otkrio da srpski tenisač proživljava jako teške dane.

"Poraz je bio očekivan"

“Svijet sad piše o Novakovom porazu kao o nekom ogromnom iznenađenju, ali ja sam netko tko je otporan na takve karakterizacije događaja koji su po meni više očekivani nego iznenađujući. Novak ove sezone nije odigrao ni pet mečeva! Pa nemamo o čemu pričati nakon što pogledamo taj podatak", rekao je Pilić.

Zatim je dodao: "Svaka čast Davidovichu, ističe se nakon tog meča njegova borbenost, predanost i odlična igra. Jasno da je dečko odigrao odlično, vrlo vjerojatno je bio i dodatno motiviran s obzirom na protivnika na suprotnoj strani mreže, ali prije svega u ovom meču je odlučila forma Novaka

Ona u ovom trenutku jednostavno nije na optimalnoj razini. Ja sam u ovom već jako dugo i znam što pričam. I sami znate da je jedno trening, a drugo meč, i ti bez toga da uhvatiš formu na ozbiljnoj razini ne možeš računati na vrhunsku izvedbu."

"Novak je frustriran, ali dijelom si je i sam kriv"

Đoković je daleko od idealne forme. Nije mu bilo dozvoljeno nastupati: "Novak trenutno osjeća frustraciju zbog svega. Nažalost, možemo i reći da se na neki način sam doveo u ovu situaciju jer je odbio to cijepljenje, ali i sami znate da su se u tom slučaju upotrebljavali dvostruki kriteriji kad se u obzir uzmu i ostali tenisači."

Smatra i da su mu mediji, posebno oni svjetski, nenaklonjeni:"Sigurno, svaka vijest i na našim prostorima dolazi ili je potaknuta stavom vodećih medija iz zapadnih zemalja. Sigurno je da bi u tim sredinama radije na tronu vidjeli nekog Amerikanca, Engleza, Španjolca ili Francuza, a Đoković je na toj poziciji proveo 365 tjedana. 

Novak je bio i uvijek će biti moj igrač, ali mislim da sasvim objektivno kažem da u medijima već neko vrijeme nema pošten tretman, tako da je sve to skupa u njemu izazvalo jednu gorčinu i mislim da je sasvim razumljivo da ponekad tako reagira. Uostalom, postoje brojni tenisači koji su medijski puno bolje tretirani, a reagiraju gore od Novaka."

"Naravno da se može vratiti na vrh, ako mu dozvole da igra. Sad ima Beograd kod kuće koji bi mu morao podići moral, zatim slijede Madrid i Rim, i već do Roland Garrosa bi morao uhvatiti optimalnu formu. Ako sve bude u redu, mislim da bismo već na Wimbledonu ponovno mogli krenuti u rasprave oko najboljeg svih vremena", zaključio je Pilić.

Pročitajte više