HRVATSKI NOGOMETAŠI

Pirlo rekao upravi Juventusa što misli o Pjaci i kakve planove ima za njega

Foto: EPA

MARKO PJACA (25) trenutačno odrađuje pripreme u Juventusu gdje mu ide sasvim dobro. U nedjeljnoj prijateljskoj utakmici protiv Novare zabio je gol i njegovim radom na treninzima zadovoljan je i trener Andrea Pirlo.

Talijanski novinar Guido Vaciago piše da Pirlo Pjacu prati s velikom pažnjom i zasad ima izvrsne dojmove o svemu što Hrvat nudi. Predložio je upravi ideju da ga klub zadrži, no postoji faktor rizika.

Pirlo želi zadržati Pjacu, ali...

Pjaci je nakon što je potrgao križne ligamente na oba koljena potrebna minutaža i Juventus ga planira posuditi. Opcije su zasad Parma i Genoa kako bi Pjaca u nekom klubu uhvatio kontinuitet i nekoliko mjeseci igrao konstantno. Stoga je Juventus blizu opcije da ga još jednom posudi.

Juventus u nedjelju započinje prvenstvo

U međuvremenu, Juventus u nedjelju dočekuje Sampdoriju na početku Serie A i Pjaca se nada kako bi do kraja prijelaznog roka (5. listopada) mogao dobiti šansu kod Pirla pa na kraju i ostati u klubu.

Dosad je Pjaca igrao na posudbama u Schalkeu, Fiorentini i Anderlechtu.

U Juventus je Pjaca stigao 2016. iz Dinama za 23 milijuna eura, ali za klub iz Torina odigrao je samo 21 utakmicu i postigao jedan gol.
 

Pročitajte više