Platini: Zaustavit ću velike klubove u krađi talenata

FRANCUZ Michel Platini, predsjednik Uefe, upozorio je nogometne gigante, te obećao kako će zaustaviti njihovo otimanje talenata malih klubova.
 
U posljednjih nekoliko tjedana Chelsea se spominjao u dva takva primjera, no to nije nikakva novost jer i ostali veliki klubovi prakticiraju otimanje igrača mlađih od šesnaest godina iz klubova gdje su napravili prve korake.

"Prvi ugovor koji mladi igrač može potpisati je ugovor s njegovim klubom gdje je počeo trenirati. Nije smisao nogometa da netko priprema mladog igrača godinama i tada ga jednostavne otme veliki klub. Također, ovdje pričamo o zaštiti mladih ljudi, odnosno nogometaša, jer minus je rani odlazak od doma, roditelja, grada, kluba", rekao je Platini, te nastavio:

"Ja sam Francusku napustio sa 25 godina. Ranije je sve bilo prirodnije i želim da današnji nogomet bude što sličniji tome. Ovo je jako bitna tema u današnjem nogometu koja također stvara veliki razdor među klubovima. Moj ured i ja žestoko ćemo se boriti protiv toga", zaključio je legendarni francuski nogometaš. 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više