Plazibat večeras ide po pojas privremenog prvaka. Evo gdje gledati borbu karijere

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI kikboksač Antonio Plazibat (22-4) večeras se u Rotterdamu bori za pojas privremenog teškaškog prvaka ugledne organizacije Glory protiv domaćeg borca Tariqa Osara (24-2), koji mu je ujedno momčadski kolega iz čuvenog Mike's Gyma i višegodišnji sparing-partner. Meč se može pogledati na službenoj stranici Gloryja te je potrebno platiti deset dolara.

Osaro je pravo na borbu s Plazibatom ostvario osvajanjem turnira četvorice izazivača na priredbi Glory 85. Na Gloryjevu eventu Collision 5 to će biti borba večeri, prvi put bez legendi Badra Harija ili Rica Verhoevena u glavnoj ulozi. Pobjednik će dobiti pravo na borbu za pravi pojas protiv Verhoevena, koji u Gloryju nije izgubio još od njegovog četvrtog eventa davne 2012. godine.

Plazibat će vjerojatno imati podršku nekoliko hrvatskih nogometnih reprezentativaca, koji će sutra u istome gradu u 20:45 protiv Španjolske igrati finale Lige nacija. Podsjetimo, Plazibat je porukom "Ajmo Vatreni", koju je vukao avion, podržao nogometaše uoči polufinalnog ogleda s Nizozemskom (4:2).

Najteža borba u karijeri za obojicu?

Plazibat i Osaro dali su intervju za Index u kojem su, među ostalim, odgovorili na pitanje je li im ovo najteža borba karijere jer je protiv prijatelja. "Borio sam se dosad jedino sa znancima na državnim natjecanjima, nismo bili prijatelji, ali smo se znali.

A izvan toga, bila je slična situacija na jednom amaterskom natjecanju s Andrijom Lekićem. Bili smo trenirali skupa u Pit Bullu, ali prošlo je dosta vremena između toga pa nije bila baš ovakva situacija. Prvi put se borim protiv nekog ovakvog, je, najteža situacija, najgore... Tako je, nemamo što reći", odgovorio je Plazibat.

"Ovo je najveća borba u mojoj karijeri do sada, protiv jednog od najvećih boraca u ligi. Borimo se za jedno od najvećih dostignuća u karijeri borca, tako da je ovo zaista najveća borba u mojoj dosadašnjoj karijeri", rekao je Osaro.

Pročitajte više