Pletikosa i Carević u Hajduku?

VRLO je izgledno da će na Poljud na posudbu doći Mario Carević, koji je dobio pozitivan znak od šefova Stuttgarta. Opcija ostanka/povratka vratara Stipe Pletikose nije toliko sigurna, ali nije nimalo nemoguća.

Da bi Stipe ostao u Splitu treba se poklopiti nekoliko faktora. Prvi korak za povratak omogućio mu je Mirce Lucesc, trener Šahtara, koji je unotoč tome što Stipe odlično brani u pripremnim utakmicama odlučio kako će dres s brojem jedan dati Janu Laštuvki, piše Slobodna Dalmacija. Na nedavnoj utakmici ukrajinskoga Superkupa (Šahtar - Dynamo 0:2)  rumunjski trener Pletikosu uopće nije kandidirao za prvi sastav.

Za drugi uvjet povratka pobrinuo se sam gazda Ahmetov. On je u slučaju eventualne Pletikosine prodaje, odredio odštetu od tri milijuna eura. Za Stipu su zainteresirani mnogi klubovi, posebno nakon što je sjajno branio na Svjetskome prvenstvu u Njemačkoj. Ali, problem je cijena zbog koje klubovi odustaju kada čuju Ahmetovu cifru.

Za povratak u Hajduk trebao bi se pobrinuti i sam Pletikosa, što je treći uvjet ostanka/povratka. Stipe bi trebao izraziti želju da još neko vrijeme provede na posudbi u Hajduku.

Stipe ima još tri godine ugovora sa Šahtarom, ali on ih ne namjerava provesti čekajući kada će se nešto dogoditi njegovu konkurentu ili pak kada će Ahmetov sniziti odštetu.

Iako u Poljudu ništa ne žele reći o Pletikosi, sigurno je da na njega ozbiljno računaju i priželjkuju da se poklope gore navedeni faktori.

Za Maria Carevića je vrlo izgledno da će idući tjedan biti na Poljudu. Iz Stuttgarta, s kojim ima potpisan ugovor do 2008., je stigao pozitivan odgovor o posudbi.

24-godišnjeg mladog reprezentativca Hajduk želi na posudbu na godinu dana, a postoji mogućnost da nakon toga od njemačkog prvoligaša otkupi ugovor i ostane i dalje u Hajduku.

Carević od šefova njemačkog prvoligaša nije dobio definitivni pristanak, ali je dat signal da će se situacija u njegovu korist vrlo brzo riješiti. Kako Carević već godinu dana ne igra u prvoj postavi, već duže vrijeme je u potrazi za novim klubom.

 

Pročitajte više