Pletikosa: Subašić je već prerastao ono što je Ladić bio 1998.

Foto: EPA

DANIJEL SUBAŠIĆ jedan je od najvećih junaka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nakon što je Hrvatsku spašavao obranama u skupini, u nokaut fazi je dvaput morao braniti u raspucavanju nakon produžetaka. Protiv Rusije je sinoć branio ozlijeđen nakon što je zamalo napustio igru zbog problema sa zadnjom ložom.

Suba, koji uživa veliku popularnost kod hrvatskih navijača, nakon još jedne herojske partije oduševio je priznanjem da je izborniku rekao: "Branit ću i s jednom nogom ako treba, čuvaj izmjenu za nekog drugog."

Njegova forma i karizma mogli bi mu na kraju donijeti i nagradu za najboljeg vratara SP-a, iako ima jaku konkurenciju.

"Subašić je već sada prerastao ono što je Dražen Ladić bio 1998. u Francuskoj. Vidimo na ovom turniru da su u završnici sve ekipe s vrhunskim vratarima. Neka Subašić nastavi ovako i osvoji Zlatnu rukavicu", rekao je o Zadraninu njegov prethodnik na golu Hrvatske, Stipe Pletikosa.

"Ovi igrači imaju nevjerojatnu priliku ostvariti nešto što će ih obilježiti kao ljude i nogometaše, kao i Vatreni 1998. Vidi se na njima da uživaju igrati za reprezentaciju", dodao je Pletikosa.

Impresionirao ga je Dejan Lovren: "On je fizički ispred ostali naših reprezentativaca. Greške koje je su mu se događale su ga još više ojačale, poslije svih problema koje je imao postao je još jači i fenomenalno brani naš šesnaesterac."

Hrvatski navijač bacio kauč kroz prozor nakon pobjede Hrvatske Navijači oduševljeni pobjednom Hrvatske - idemo u finale!

Pročitajte više