Plzen razbio Pjunik, Maribor slavio, Budva izgubila kod kuće

ODIGRANO je šest prvih utakmica 2. pretkola Lige prvaka. Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je češki prvak Plzen koji je trijumfirao 4:0 na gostovanju kod armenskog Pjunika u Erevanu.

Dvama golovima Mareka Bakoša, te po jednim Pavela Horvatha i Daniela Kolara češki je prvak praktički zakoračio u treće pretkolo budući je teško povjerovati da se stvari u uzvratu mogu bitno promijeniti i da armenski prvak može iznenaditi.

Pored Plzena, gostujuće pobjede ostvarili su litavski prvak Ekranas protiv maltežanskog prvaka Vallette (3:2), te bugarski prvak Liteks protiv crnogorskog prvaka Mogrena (2:1).

Uspješni domaćini bili su slovenski Maribor, irski Shamrock i slovački Slovan. Maribor je s 2:0 bio bolji od luksemburškog Dudelangea golovima Arghusa i Agima Ibraimija, Slovan je usprkos igraču manje od 67. minute (isključen je Halenar) pobijedio kazahstanski Tobol također s 2:0, dok je Shamrock s minimalnih 1:0 savladao estonsku Floru u susretu u kojem su gosti propustili realizirati jedanaesterac (Minkinen u 33. minuti).

Uzvratne utakmice igraju se 19., odnosno 20. srpnja.

 

Liga prvaka, 2. pretkolo, prve utakmice:

Pjunik – Plzen 0:4

Valletta – Ekranas 2:3

Mogren Budva – Liteks Loveč 1:2

Maribor – Dudelange 2:0

Slovan Bratislava – Tobol 2:0

Shamrock Rovers – Flora 1:0

Pročitajte više