Pobjedom nad Đokovićem u finalu Queensa, Nadal osvojio prvi turnir na travi

RAFAEL NADAL je u finalu ATP turnira u londonskom Queensu pobijedio Novaka Đokovića 7:6(6), 7:5 čime je španjolski tenis osvojio prvi turnir na travi nakon 1972. godine.

Nakon veličanstvena dva tjedna u Roland Garrosu i četvrte titule u karijeri, Španjolac Nadal je odličnu igru prebacio i na Otok, odnosno na turnire travnate podloge.

U Queensu je pobijedio Karlovića u tri tie-breaka, potom je u dva seta svladao branitelja naslova u Queensu Andyja Roddicka, a potom je sve zaključio finalnom pobjedom protiv trećeg tenisača svijeta Novaka Đokovića 7:6(6), 7:5.

Posljednji španjolski trofej na travi 1972. godine

Time je Nadal osvojio prvi turnir u karijeri na travi, ali je isto tako donio Španjolskoj prvi trofej na travi nakon 1972. godine. Posljednji Španjolac koji je slavio na toj podlozi bio je Andres Gimeno 1972. godine (u Eastbourneu). 

Finale Nadala i Đokovića u Queensu je bilo sjajno - super kvalitetno, napeto i neizvjesno do posljednjeg poena. Nakon po jednog breaka u prvom setu s obje strane (obojica igrača su imali pet break prilika), set je odlučen u tie-breaku. U njemu je Đoković tri puta imao mini-break prednosti, a kod 6:5 je i servirao za set. No, Nadal je tada uzeo tri poena zaredom i u džep stavio prvi set.

Nakon toga je kod 4:3 u drugom setu Španjolac imao otvoreni put do pobjede. Dvije break prilike (15:40), no ne samo da nije iskoristio priliku, već je izgubio - osam poena u nizu. Đoković je kod 5:4 servirao za dobitak drugog seta, no do kraja je Nadal nanizao tri gema. Kod 5:4 je iskoristio treću break priliku i nakon toga slomio Đokovića.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više