Počela "čistka": Pripadnici BBB Agram Crewa noćas divljali po Zagrebu

NAKON ubojstva 18-godišnjeg Frane Despića, vatrenog navijača Dinama, koji je u subotu izboden nožem u zagrebačkom parku Ribnjak, internetom su počele kružiti informacije kako pojedini pripadnici Bad Blue Boysa pripremaju osvetu protiv nekih subkulturnih skupina.

> Bad Blue Boys kreću u krvavu akciju čišćenja?

Osvetnički je pohod, kako se čini, započeo. Naime, PU zagrebačka izvijestila je o napadu koji se dogodio noćas, pola sata iza ponoći na području Dubrave, u Ulici Javora.
 
U izvještaju stoji kako je do narušavanja javnog reda i mira došlo nakon što se Mercedes, u kojemu su se nalazila četiri mladića i jedna djevojka, zaustavio na raskrižju s ulicom Javora, a pokraj njih zaustavila se Mazda 323, u kojoj se nalazilo pet muškaraca.

Iz Mazde su izašli suvozač i muška osoba koja je sjedila na stražnjem sjedalu od kojih je jedan od njih u ruci držao palicu. Bez ikakvog su povoda počeli trčati prema Mercedesu, što je primijetio vozač i zaključao se u automobilu zajedno s osobama koje su se s njim nalazile u vozilu. Jedan od napadača je na silu pokušao otvoriti vrata njihovog automobila, na što je vozač naglo krenuo s vozilom i pobjegao.

Nekima od napadača zabranjeni dolasci na utakmice

Dovezao se do Policijske postaje Dubrava i parkirao se u dvorište. Napadači su Mazdom krenuli za njima, ali su pobjegli kada su primijetili da iz postaje izlaze policijski službenici.

Oko 1 sat na raskrižju Dubovačke i Selske ceste policija je zaustavila Mazdu u kojoj su zatečeni vozač i trojica punoljetnika te jedan maloljetnik. Tijekom obrade došlo se do saznanja da su svi počinitelji prekršaja pripadnici navijačke skupine BBB Agram Crew, od kojih većina ima mjeru opreza te zabranu prisustvovanja određenim nogometnim utakmicama. Punoljetni počinitelji su dovedeni u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a maloljetnik u Dom za odgoj djece i mladeži do radnog vremena Prekršajnog suda.

K.C.
Foto: Index

Pročitajte više