IZNENAĐENJE NA OTVARANJU EURA Island pregazio Švedsku

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

POČELO je Europsko rukometno prvenstvo! Švedska i Island otvorili su skupinu A, u kojoj su i Hrvatska i Srbija, a Islanđani su priredili prvo veliko iznenađenje turnira.

Favorizirani Šveđani zaostali su već u prvih 10 minuta, a Island je dio utakmice imao i prednost od 10 golova razlike. U drugom poluvremenu Švedska se serijom 6-0 primakla na tri-četiri gola zaostatka (18:22), ali nisu uspjeli preokrenuti utakmicu u samoj završnici. 

Prvo ime utakmice bio je Olafur Andres Gudmundsson sa 7 golova, po pet su zabili Karason, Sigurdsson i Thor Arnor Gunnarsson. Kod Švedske je najbolji bio Jim Gottfridsson sa 6 golova iz 12 šuteva, Jeppson je dodao 4 gola.

Hrvatska i Srbija igraju od 20:30.


ŠVEDSKA - ISLAND  24:26



Tijek utakmice

KRAJ

55` U posljednjih pet minuta ulaze s tri gola razlike, Zachrisson je zabio za 20:23.

51` Šveđani su se vratili u igru serijom 6-0!  Za Islandom sada zaostaju samo 4 gola (18:22).

40` Na otvaranju drugog poluvremena Švedska je zabila dva brza gola, ali Islanđani su brzo povećali prednost na +10 golovima Gunnarsona, Palmarssona i Karasona.

Poluvrijeme

30` Na poluvrijeme su Islanđani otišli s vodstvom 15:8. Andres Olafur Gudmundsson prvi je strijelac s 5 golova, Karason je dodao 4, a Sigurdsson 3 gola. Kod Šveđana je Jim Gottfridsson najbolji s 4 gola.

20` Šveđani se muče, a Island je još povećao prednost na čak +9 u prvih 20 minuta

8` Island je sjajnom igrom iznenadio Šveđane i poveo sa 6:1 u prvih osam minuta!

5` Island je zabio četiri gola u prve četiri minute, Ekberg je smanjio za Švedsku, a Islanđani nastavili nizati golove preko Gudmundssona i Sigurdssona.

1` počeo je prvi susret Europskog prvenstva.

Švedska je veliki favorit u ovoj utakmici, a i jedan od pritajenih favorita turnira.

Utakmica Švedske i Islanda je i sudar dvojice islandskih trenera, Andressona na klupi Šveđana i Sveinssona na klupi svoje domovine. U pripremnom periodu Island je upisao dva poraza od Njemačke i pobjedu protiv Japana, a Švedska upisala remi i pobjedu protiv Mađarske. 
 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više