Podignuta hrvatska zastava u Olimpijskom selu

PRIGODNOM ceremonijom u Olimpijskom selu Parnitha podignuta je na jarbol hrvatska zastava, čime je hrvatskoj reprezentaciji i službeno upriličena dobrodošlica kao stanovnicima Sela u kojem je smješteno 10.500 sportaša i još 5500 trenera i službenih osoba.

Desetominutnoj ceremoniji, čiji je vrhunac bio intoniranje hrvatske himne i dizanje zastave na jarbol, nazočili su brojni uglednici, među kojima i ministar obrazovanja, znanosti i sporta Dragan Primorac, čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora, član Međunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak, veleposlanik RH u Grčkoj Neven Madey, članovi misije, sponzori, gosti, te oko dvadesetak sportaša među kojima su bili vaterpolisti, tenisači, plivači i ostali.

Sukladno običajima koji vrijede za svaku od 201 zemlje u Selu, hrvatsku reprezentaciju je pozdravio gradonačelnik sela Iakos Vakonos koji je sa šefom Misije HOO-a Damirom Šegotom izmjenio poklone.

Inače, ogromne simpatije članova hrvatske reprezentacije zadobili su grčki organizatori, ne samo sinoćnjom grandioznom ceremonijom otvaranja, već i upravo nevjerojatnom brzinom kojom su prevezli sportaše, novinare i goste nakon završetka otvaranja. Unatoč velikom broju ljudi i najvećim mogućim mjerama sigurnosti, prijevoz je funkcionirao besprijekorno, gotovo bez imalo čekanja, što dosad nije zabilježeno u povijesti Igara.

Izvor fotografije: FaH

Pročitajte više