NBA

Pogledajte Bogdanovićev šut za pobjedu protiv Warriorsa. Promašio je

Foto: Profimedia

BOJAN BOGDANOVIĆ je ubacio 21 poen i imao osam skokova u utakmici svog Utah Jazza na gostovanju kod Golden State Warriorsa. Bio je najbolji strijelac sastava iz Salt Lake Cityja, a propustio je postati i junak momčadi nakon što je njegov šut za tri poena, kojim bi donio pobjedu Jazzu, iscurio iz obruča. Warriorsi su slavili 94:92.

Hrvatski reprezentativac je utakmicu završio uz šut 7/17 u kojem se skriva i loših 1/7 za tri poena. Zadnji pokušaj uputio je 2.5 sekundi prije kraja ogleda u San Franciscu, a njim propustio kreirati povratak svog tima iz zaostatka u pobjedu protiv druge momčadi Zapadne konferencije NBA lige.

VIDEO: Arena Sport

Poole predvodio Warriorse

Domaćini su četiri minute prije kraja treće četvrtine imali 13 poena prednosti, no onda su u sljedećih sedam minuta ispustili gotovo kompletno vodstvo i Utah je uz seriju 20:4 stigla do 86:83. Trica Kevona Looneya 1:48 minuta do kraja dovela je Golden State u vodstvo od pet koševa, zahvaljujući kojem su se othrvali naletu Utaha.

Nakon što je doveo Jazz na dva koša zaostatka tricom 32.8 sekundi prije kraja, Bogdanović je pokušao pogoditi i za pobjedu, no nije uspio. Najbolji kod Jazza uz Bogdanovića su bili Rudy Gay sa 16 poena i Rudy Gobert s 12 koševa i 18 skokova. Kod pobjednika su šestorica ubacila 10 ili više poena, a najviše od svih Jordan Poole, 20. Stephen Curry se zaustavio na 14 uz ispodprosječnih 6/17 iz igre.

Pročitajte više