Pogledajte kako izgleda novi Tottenhamov stadion

Foto: @SpursOfficial

TOTTENHAM je na Twitteru objavio fotografije svojeg novog stadiona na kojem će početi igrati već u rujnu.

Tottenham Hotspur Stadium, kako će se najvjerojatnije zvati novi dom Spursa, praktički je potpuno gotov, a radnicima su ostali još samo neki završni radovi koji bi uskoro trebali biti gotovi. Klub je na svojem Twitteru objavio najnovije fotografije koje pokazuju impresivno uređen interijer stadiona koji je izgrađen za manje od dvije godine.

Iako je prema prvim procjenama trebao stajati oko 400 milijuna funti, troškovi su narasli na milijardu, što ga čini jednim od najskupljih stadiona na svijetu. Novi stadion moći će primiti 62.000 gledatelja, a ima i poseban travnjak za utakmice NFL-a, koji se može izvući izvan stadiona kad više nije potreban.

Tottenham je do 2016. čak 118 godina igrao na White Hart Laneu oko kojeg se počeo graditi novi stadion dok su se na starom još igrale utakmice. Drugi dan nakon posljednje utakmice na Laneu, na kraju sezone 2016./2017., počelo je rušenje starog stadiona i gradnja novog mogla je biti završena.

Spursi će prvu utakmicu na novom stadionu igrati u 5. kolu Premiershipa 15. rujna, kad im u goste stiže Liverpool. Gradnja je išla bez većih problema, no nedavno su morali zamijeniti 15.000 sjedalica koje su radnici zaboravili premazati zaštitnom bojom pa su ih uništile vremenske prilike.

Novi stadion Spursa bit će veći od onog najvećeg rivala - Arsenala.

Pročitajte više