Pogledajte kako je izgledala prva utakmica nove NBA supermomčadi

Foto: EPA

NOVA NBA supermomčad Phoenix Suns odigrala je prvu predsezonsku utakmicu. Sunsi su pobijedili Detroit Pistonse tek u produžecima 126:130. Sunse je do pobjede vodio Grayson Allen, koji je zabio 18 poena za 20 minuta na parketu. Sve strijelce predvodio je Marvin Bagley s 25 poena. Ozlijeđeni Bojan Bogdanović nije nastupio za Detroit. 

Sunsi su od kraja prošle sezone napravili neke ključne promjene u sastavu. razigravač Chris Paul otišao je u Golden State, a u momčad Phoenixa stigao je Bradley Beal, bek-šuter s All-Star pedigreom i ogromnim ugovorom po kojem će ove sezone zaraditi 47 milijuna dolara. Beal s Devinom Bookerom i Kevinom Durantom čini momčad koja će po kladionicama ove sezone sigurno biti u vrhu lige.

(Pre)skupa ekipa bez razigravača

Nije zanemariv ni dolazak Jusufa Nurkića. Najbolji igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine, centar visok 213 centimetara, stigao je iz Portlanda kao dio razmjene tri momčadi, u kojoj je Damian Lillard završio u Milwaukee Bucksima.

Phoenix se u toj razmjeni riješio Deandrea Aytona, također centra i nekadašnjeg prvog izbora na draftu. Durant i Booker u sinoćnjoj su utakmici zabili po 12 poena, dok je Beal zabio 11. Nurkić je bio u startnoj petorci, zabio je pet poena, a peti član prve postave bio je Josh Okogie.

Nijedan od članova prvog sastava nije igrao više od 15 minuta protiv Detroita. Trener Frank Vogel nema na raspolaganju klasičnog razigravača pa će biti zanimljivo vidjeti kako će posložiti ovu skupu momčad od koje se jako puno očekuje. Kevin Durant ima plaću 47 milijuna dolara po sezoni, dok Booker ima 36 milijuna.

Pročitajte više