Pogledajte kako je Rooney ničim izazvan laktom opalio protivnika

WAYNEU ROONEYJU prijete četiri utakmice zabrane nastupa od Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog udaranja laktom bez lopte Jamesa McCarthyja. Dogodilo se to u subotnjem susretu 28. kola Premiershipa između Uniteda i Wigana.

Sudac Mark Clattenburg nije kaznio Rooneyja za njegov start, iako je dosudio prekršaj za Wigan, ali Disciplinska komisija FA-a mogla bi to učiniti nakon naknadnog pregledavanja video-snimke s obzirom na to da je Clatteburg u spornom trenutku bio leđima okrenut od mjesta gdje se dogodio sporni trenutak. U FA-u bi odluku trebali donijeti danas, a u slučaju optužbe za "nasilno i nesportsko ponašanje" Rooney će biti suočen s tri do četiri utakmice suspenzije.

"Posve je jasno da je to bio start za crveni karton. Zahvatio je laktom Jamesa McCarthyja u lice",  komentirao je menadžer Wigana Roberto Martinez nakon susreta u kojem je Manchester United slavio 4:0 pobjedu.

U slučaju optužnice FA-a Rooney bi između ostalog propustio dva nadolazeća premierligaška derbija protiv Chelseaja i Liverpoola.

Pročitajte više