Pogledajte kako je Sosa asistirao u debiju za Ajax

Foto: Profimedia

TWENTE je pobijedio Ajax 3:1 u petom kolu nizozemskog prvenstva. Daan Rots i Sem Steijn zabili su u sedmoj i 11. minuti i tako šokirali goste iz Amsterdama. No Ajax je smanjio zaostatak u 35. minuti pogotkom Briana Brobbeya, kojem je asistirao Borna Sosa, što možete vidjeti ovdje.

Sosi je ovo debi za Ajax, a trener Maurice Steijn odmah ga je stavio u početnu postavu. Hrvatski reprezentativac odužio mu se namjestivši gol. Prepoznao je prazan prostor, ubacio se, sustigao upućenu loptu i prizemnim dodavanjem na prvoj vratnici pronašao Brobbeya, koji se snašao i zabio jedini gol Ajaxa na utakmici.

U drugom poluvremenu pao je još jedan pogodak, a strijelac u 79. minuti bio je Naci Unuvar, čime je Twente nastavio niz bez poraza. Sada s 12 bodova s PSV-om dijeli prvo mjesto u Eredivisie. Ajax je 12. s pet bodova.

Sosa i Šutalo odigrali cijelu utakmicu

Podsjetimo, Sosa je ovog ljeta napustio Stuttgart, u kojem je proveo pet godina. Ajax ga je doveo za 12 milijuna eura i sada ondje igra s još dvojicom hrvatskih nogometaša, stoperima Jakovom Medićem i Josipom Šutalom. Šutalo je, kao i Sosa, startao od prve minute te odigrao cijelu utakmicu protiv Twentea.

Pročitajte više