NAVIJAČI

Pogledajte kako su Turci protiv Ukrajinaca skandirali u čast Putinu

Foto: EPA-EFE

TURSKI velikan Fenerbahče ispao je iz Lige prvaka nakon što je bolji od njega na domaćem terenu bio Dinamo Kijev. Goste je u vodstvo doveo Vitalij Bujalski, a Mađar Attila Szalai je golom u 90. minuti Turcima donio produžetke. Ipak, u njima su se bolje snašli Kijevljani koji su u 114. minuti golom Oleksandra Karavaeva izborili treće pretkolo i utakmicu sa Sturmom iz Graza.

Ipak, u središtu pozornosti nakon susreta je ono što se događalo na tribinama. Točnije, nakon gola za vodstvo Dinama iz Kijeva. Turski ultrasi su u tom trenutku odlučili odgovoriti suparniku skandiranjem imena Vladimira Putina, a postupak je osudilo i više turskih medija.

Neki pišu kako je Bujalski kod postizanja pogotka provocirao domaće navijače pokretom rukom koji simbolizira velikog Fenerbahčeovog rivala, Bešiktaš. Neki dijelovi tribine nisu prihvatili skandiranje.

Inače, ova utakmica bila je bitna i za hrvatske klubove, konkretno Rijeku. Ispadanje Fenerbahčea je dobra vijest za njih jer se sada broj nositelja koji moraju ispasti u ovom pretkolu Konferencijske lige smanjio na tri, kako bi klub s Kvarnera imao status nositelja u posljednjem pretkolu. Naravno, ako do njega uopće dođe.

Pročitajte više