NBA

Pogledajte povijesnu partiju Nikole Jokića

Foto: Reuters

DENVER NUGGETSI su u finalu Zapadne konferencije i tamo će igrati protiv Los Angeles Lakersa. U majstorici su pobijedili Los Angeles Clipperse 104:89.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Do pobjede ih je vodio čudesni Nikola Jokić. Jokić je upisao triple-double učinak od 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija. Denver je postala prva ekipa u povijesti koja je u istom play-offu okrenula 3:1 dva puta. 

Clippersi nisu imali odgovor

Jokić je ponovno bio nezaustavljiv. Bilo je očito kako su Clippersi imali cilj zaustaviti ga u zabijanju, što su djelomično i uspjeli jer je Srbin zabio samo 16 poena, no Jokić je bio koristan svugdje. Igrao je odličnu obranu, ulovio je 22 skoka što nije uspio nitko prije njega u majstorici NBA play-offa, a zbog čestih udvajanja je pronalazio suigrače i podijelio 16 asistencija.

Pogledajte njegovu maestralnu partiju. Ponovno je pokazao svoj nevjerojatni playmakerski instinkt, ovoga puta je i hvatao skokove poput Dennisa Rodmana iako se Jokić jedva odvoji od poda, a zabio je i poneki šut u stilu Dirka Nowitzkog s jedne noge.

Video: Arenasport

Jokić za povijest

Postao je prvi igrač u povijesti NBA play-offa s triple-doubleom u sedmoj utakmici serije za samo tri četvrtine. Učinak je samo popravio u zadnjem periodu. Uz to, nitko prije Jokića nije napravio triple-double u majstorici s barem 20 skokova. Za kraj, ovo mu je drugi triple-double u majstorici NBA doigravanja. Nitko osim njega nema dvije takve utakmice u majstoricama.

Denver će u finalu Zapada igrati protiv Los Angeles Lakersa koji su s 4:1 izbacili Houston Rocketse.

Pročitajte više