hnl

Pogledajte situaciju u 95. minuti zbog koje je Bjelica nakon utakmice poludio

Foto: Screenshot HNTV

NAKON spektakularne završnice Osijek i Gorica su na stadionu Gradski vrt odigrali 1:1.

 

Bio je to izravni okršaj za drugo mjesto jer se Gorica nalazi samo pet bodova iza Osijeka i pobjedom bi se bila primaknula na svega dva boda minusa.

U nevjerojatnoj završnici Osijek je u sudačkoj nadoknadi najprije izjednačio golom iz penala Bohara pa je u 95. minuti Ante Erceg zabio za pobjedu.

Međutim, slavlje domaćih prekinula je videotehnologija. Sucu Bebeku nakon nekoliko minuta provjeravanja javljeno je da je Erceg prilikom ubačaja Bočkaja bio u zaleđu. Trener Osijeka Nenad Bjelica i klupa domaćih burno su reagirali na takvu odluku. Snimka je pokazala da je zaleđe bilo milimetarsko - dio Ercegovog desnog ramena bio je najbliži gostujućem golu.

Nakon utakmice trener Osijeka Nenad Bjelica je poludio na uporabu VAR-a.

''VAR nam je poništio gol. Nemam zamjerke za suđenje, ali VAR je običan cirkus. To mislim još iz vremena kad sam bio u Poljskoj. Ta povlačenja linija... To rade kako nekome odgovara. Te crte nitko živ ne razumije i nitko ne razumije što rade. Te se crte povlače onako kako nekome odgovara. Ti su ljudi fenomeni, vide nešto što nitko živ ne vidi. VAR je uveo prostor za manipulaciju nogometa. Sudac pogriješi, bože moj, ali ovo... VAR ispravlja samo očite greške suca. Ovo nije bila očita pogreška. To je običan nonsens.''

Sporni trenutak možete pogledati ovdje od 4:35 videa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više