NBA

Pojavila se snimka košarkaša Houston Rocketsa pretučenog ispred striptiz kluba

Foto: Screenshot / Twitter Andy Slater

KOŠARKAŠ Houston Rocketsa Sterling Brown sudjelovao je prije nekoliko dana u tučnjavi ispred jednog striptiz kluba u Miamiju, a sad se pojavila snimka koja pokazuje u kakvom je stanju dočekao policiju koja je stigla na očevid.

Prema navodima Fox Newsa, čiji je novinar Andy Slater objavio snimku, Brown je napadnut 19. travnja nakon što je, napuštajući klub, ušao u krivio vozilo. Osobe koje su u njemu sjedile fizički su nasrnule na njega te je zadobio ozljede glave, navodno nakon udarca bocom u glavu.

U društvu s njim bio je Kevin Porter Jr.

Na snimci se jasno vidi da mu je gornji dio tijela prekriven krvlju, a navodi se da je u tom napadu zadobio ozljede glave zbog kojih je bio odvezen u bolnicu. Iz nje je pušten nakon saniranja zadobivenih rana.

 

Incident se dogodio nakon što je Houstonova momčad odigrala utakmicu protiv Orlando Magica i otputovala na susret u Miami 19. travnja. Inače, susret protiv Orlanda je i jedini u kojem je Houston pobijedio u nizu od posljednjih 11 utakmica.

Brown je ove sezone na prosjecima od 8.2 poena i 4.4 skoka po susretu.

Podsjetimo, dok je igrao za Milwaukee Buckse, Brown je bio žrtva policijske brutalnosti. Početkom 2018. uhićen je jer je nepropisno parkirao usred noći na praznom parkiralištu preko dva mjesta za hendikepirane. Policajci su ga okružili, stavili mu lisice, natjerali ga da legne na asfalt licem prema tlu, smijali mu se i upotrijebili elektrošoker, a jedan mu je nagazio na gležanj.

Brown je tužio Grad smatrajući da je policija s njim tako nepotrebno brutalno postupala zato što je crnac. Grad mu je u rujnu 2019. ponudio nagodbu i isplatu 400.000 dolara, ali bez priznanja krivnje i obvezivanja na promjene u proceduri, pa je košarkaš nagodbu odbio, rekavši da je takva ponuda "pljuska u lice" i da poanta njegove tužbe nije iznuđivanje novca.

Grad je kasnije pristao javno priznati kršenje Brownovih ustavnih prava te se obvezati na uvođenje "konkretnih promjena u policijskoj proceduri kroz 180 dana od potpisivanja nagodbe". Dogovoreno je tada bilo da će nagodbom dobiti 750.000 dolara.

Pročitajte više