Poklepović: Nije nam bila namjera igrati defenzivno

TRENER Hajduka Stanko Poklepović nije bio ništa zadovoljniji igrom Hajduka nakon prospavane noći. Svjestan je da njegovi puleni nisu najbolje izgledali na maksimirskom travnjaku. Ipak, rezultat je zadovoljavajući.

"Razočaravajuće je da je krajnji rezultat nula, jer igra gdje su na travnjaku Hajduk i Dinamo mora biti predstava. Odigrali smo, pokazalo se na kraju, destruktivno, ali i imali prigode gdje smo mogli zabiti. Puno smo griješili pa se činilo kako nam je namjera biti defenzivan, što apsolutno nije bilo točno", rekao je na jutrošnjoj press konferenciji Stanko Poklepović, prenosi službeni Hajdukov sajt.

Igračima zamjera što nisu pokazali muškost, već su igrali poput "malih tića".

"Želio sam kulturu igre, učim tome naše igrače, no isto tako im govorim da idu 'prsa o prsa', 'nogu na nogu', ali, ipak, čini se da su dinamovci bili 'bezobrazniji'. Bili smo kao mali tići, nismo se muški postavili, premda čestitam igračima koji su odigrali trkački kvalitetno, no ne i taktički i tehnički", dodao je.

I Špaco je svjestan da uzvrat neće biti lagan, ali izvjesno je kako je sada Hajduk u prednosti.

"Nula ništa ne otkriva, treba čekati drugu utakmicu i stvoriti pozitivni plus. Izvedbom igre nisam zadovoljan, rezultatom možda da", zaključio je Poklepović. Dodajmo kako su Maksimir ozlijeđeni napustili Srđan Andrić i Mario Maloča, zbog crvenog kartona u subotu protiv Varteksa neće igrati Jurica Buljat... Andrić ionako zbog tri žuta kartona ne bi igrao protiv Varaždinaca.

Pročitajte više