Policija ispitala premierligašku zvijezdu zbog tri optužbe za silovanje

Foto: EPA-EFE

VODEĆI britanski tabloid Sun javlja kako je zbog sumnje na tri silovanja za sada neimenovani premierligaški igrač priveden na policijsko ispitivanje. Iako mu identitet nije otkriven, u više medija je navedeno da se radi o reprezentativcu jedne od zemalja koje su sudjelovale na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Sve optužbe terete ga za silovanja koja su se navodno dogodila u razdoblju od sredine 2021. do sredine 2022. godine. Policiji je već otprije poznata sumnja da je počinio silovanja, a na ispitivanje su ga priveli kada je stigla i treća optužba. Njegov klub ga nije suspendirao, već mu je omogućio da normalno trenira i igra.

Optužile ga tri žene

Engleski Scotland Yard odgovorio je na upit Suna: "Dana 4. srpnja 2022. policiji je prijavljena tvrdnja o silovanju žene u dvadesetima. Prijavljeno je da se navodno silovanje dogodilo u lipnju 2022. Dana 4. srpnja muškarac je uhićen na adresi pod sumnjom za silovanje i odveden u pritvor.

Dok je bio u pritvoru, dodatno je uhićen zbog sumnje na dva slučaja silovanja koja su navodno počinjena u travnju i lipnju 2021. nad drugom ženom u dvadesetima. U veljači 2023. muškarac je ispitan zbog seksualnog prijestupa koji se navodno dogodio u Barnetu u veljači 2022. To se odnosi na treću žrtvu i prijavljeno je policiji u srpnju 2022.

Neće se poduzeti daljnje radnje u vezi s navodnim prekršajem u lipnju 2021. jer relevantni zakoni još nisu stupili na snagu u vrijeme kada se navodno dogodio."

Pročitajte više