Pogledajte Messijev šou u MLS-u. Zabio šestu utakmicu zaredom i podijelio pet asista

Foto: Profimedia

LIONEL MESSI postigao je gol i podijelio čak pet asistencija u pobjedi 6:2 Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u američkoj MLS ligi, u kojoj je tako sudjelovao u svih šest pogodaka svoje momčadi.

Messi je tako postavio dva rekorda lige. Postao je prvi igrač u povijesti MLS-a koji je postigao gol za šest utakmica zaredom i prvi koji je na jednom susretu imao pet asistencija. Tri gola namjestio je Luisu Suarezu za hat-trick, a dva Paragvajcu Matiasu Rojasu. Još je impresivniji podatak da je sve to Messi napravio u jednom poluvremenu.

Od 0:1 do 6:1

New York je nakon prvih 45 minuta vodio 1:0. Dante Vanzeir je zabio za vodstvo gostiju u 30. minuti, a Messi i suigrači sve golove postigli su u drugom poluvremenu na domaćem terenu pred oko 21.500 gledatelja. Emil Forsberg je s bijele točke smanjio na 6:2 u sudačkoj nadoknadi. Ovom pobjedom Miami je produžio niz neporaženosti na šest utakmica i ostao na vrhu Istočne divizije.

Messi, koji je u travnju proglašen igračem mjeseca MLS-a, zabio je najmanje jedan gol u šest uzastopnih ligaških utakmica i ima ukupno 10 golova i 12 asistencija u samo osam odigranih utakmica. Na ljestvici strijelaca vode Messi i Suarez s po 10 pogodaka.

Pročitajte više