Borac hrvatskih korijena na bodove izgubio okršaj na UFC-ov naslov

Foto: Profimedia

U GLAVNOJ borbi UFC-ova eventa u Rio de Janeiru brazilski je borac Alexandre Pantoja obranio naslov prvaka u muha kategoriji pobjedom na bodove jednoglasnom odlukom sudaca (48:47, 48:47, 49:46) protiv Stevea Ercega, australskog borca hrvatsko-talijanskih korijena.

Ercegu je to bila 14. profesionalna borba karijere i drugi poraz, a prvi pod okriljem UFC-a, u kojem je dosad imao tri pobjede. Iako nije uspio osvojiti pojas, 28-godišnji Erceg pružio je odličnu predstavu, dobro namučio prvaka i podijelio društvene mreže jer su brojni fanovi smatrali da je njemu trebala pripasti pobjeda.

Pantoja drugi put obranio pojas

Pantoja, 34-godišnjak koji je u UFC-u od 2017., popravio je omjer na 28-5 i drugi put obranio pojas koji je osvojio prošlog ljeta protiv Brandona Morena, a u prosincu ga zadržao svladavši njegova imenjaka Royvala.

U ostalim borbama main carda priredbe UFC 301 Jose Aldo je jednoglasnom odlukom nakon tri runde pobijedio Jonathana Martineza u bantam kategoriji, Anthony Smith u lakoj je svladao Vitora Petrina giljotinom, baš kao i Michel Pereira Ihora Potieriju u srednjoj kategoriji, u kojoj je Caio Borralho nokautirao Paula Craiga.

Pročitajte više