Policija privela 24 navijača Dinama i 15 navijača Hajduka

PRIJE, za vrijeme i nakon današnje utakmice u Splitu između Hajduka i Dinama, policija je privela ukupno 39 navijača, izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Tina Disopra.

Policija je na kriminalističku obradu privela 24 navijača Dinama i 15 navijača Hajduka.

U neredima lakše je ozlijeđeno pet osoba, jedan mladić zadobilo je teške tjelesne ozljede, a lakše su ozlijeđena i dva policajca.

Među lakše ozlijeđenima su tri mladića iz mjesta Konjsko, koje su popodne napali navijači Dinama prolazeći kroz to mjesto na putu prema Splitu.

Lakše tjelesne ozljede zadobilo je i dvoje građana koji su se našli na raskrižju Ulice Domovinskog rata i Solinske ulice u trenutku kada su navijači Hajduka kamenjem napali autobus koji je prevozio navijače Dinama prema stadionu.

Policija je spriječila izlazak Dinamovih navijača iz autobusa, a tijekom njihove intervencije lakše je ozlijeđen jedan policajac.

Još jedan policajac lakše je ozlijeđen kada ga je pogodio za sada neidentificirani predmet ispred stadiona.

Mladić koji je nedugo prije završetka utakmice pao sa istočne tribine, zadobio je teške tjelesne ozljede - prijelom natkoljenice i prsta ruke, i hospitaliziran je u Kliničkoj bolnici Split. Riječ je o R.G. (31) s područja Splita.

Oštećeno je ukupno osam osobnih automobila, jedan policijski kombi i jedan autobus.



Pročitajte više