Policija smirivala hrvatske navijače

TIJEKOM prvog poluvremena susreta između Makedonije i Hrvatske, došlo je do manjeg sukoba među hrvatskim navijačima i to navodno Bad Blue Boysima, zbog čega je, kako bi ih razdvojila, morala intervenirati i policija. Ipak, situacija se ubrzo primirila.

Manji sukob koji se dogodio među navijačima tijekom prvog poluvremena brzo je stavljen pod kontrolu, a u makedonskoj policiji kažu kako su se hrvatski navijači sukobili međusobno. Navodno je riječ o pripadnicima BBB-a.

Kako doznajemo od novinara makedonskog Kanala 5, prema riječima glasnogovornika tamošnje policije, službeno nije priveden niti jedan navijač koji je doputovao iz Hrvatske, jer za to nije bilo ni potrebe, a policija naguravanje među hrvatskim navijačima, do kojeg je došlo oko 35. minute, niti ne smatra incidentom. Utakmica Makedonija - Hrvatska, tako je prema izvješću makedonske policije protekla mirno, a hrvatski navijači već su na putu prema kući.

Tijekom utakmice nam je u makedonskoj policiji rečeno kako je jedan navijač priveden zbog alkoholiziranosti, no prema najnovijim informacijama očito nije riječ o hrvatskom navijaču.

Torcida zakasnila na utakmicu

Prema informacijama koje je Index dobio od samih navijača Torcide, i koje je potvrdila policija, Torcida nije stigla na utakmicu Makedonija - Hrvatska. Naime, navijači Torcide su nam se oko 19 sati požalili kako kasne na utakmicu pa smo sa srbijanskom policijom provjerili gdje su "zapeli".

"Oni su u Užicama preuzeti tek oko 16.10 sati. Ne znamo zašto su toliko kasnili, valjda je u Bosni i Hercegovini loše vrijeme. I kod nas je veliko nevrijeme pa smo ih poslali najbržom i najsigurnijom rutom: Užice - Požega - Čačak - Kragujevac, pa dalje autoputom prema Makedoniji. Čudili smo se što uopće putuju dalje, jer je već u Užicama bilo jasno da neće stići na utakmicu", rečeno nam je u PU Čačak.

"Što se nas tiče, sve je prošlo brzo i bez problema. Možemo čak reći da su, uz ovakve uvijete, od Užica do Kragujevca stigli u rekordnom vremenu. A s obzirom da je utakmica u 20 sati, po ovakvom vremenu, s obzirom na to koliko su kasnili u Užice, ne bi stigli ni da su od nas krenuli charter letom", rekli su u razgovoru za Index.

Kako doznajemo iz PU Niš, tri autobusa s navijačima Torcide tek su oko 20.30 sati stigla u blizinu Niša, na nekih 30-ak kilometara udaljenosti pa su se odlučili vratiti. "To je njihova osobna odluka. Mi sad organiziramo njihov siguran povratak nazad", rekli su u razgovoru za Index iz PU Niš.

Također, iz niške policije doznajemo kako je danas oko 11.30 sati kroz Niš prošlo sedam autobusa i dva do tri kombija s navijačima te kako su posljednji navijači, jedan kombi županjskih registracijskih oznaka, kroz Niš prošli oko 15 sati.

I.M.
Screenshot: RTL

Pročitajte više