"Nesretni slučaj navijači samo iskoristili za nova divljanja"

"Nesretni slučaj navijači samo iskoristili za nova divljanja"

NAKON što je u nedjelju ujutro ubijen navijač Lazia 26-godišnji DJ Gabriele Sandri u Italiji je nastao kaos. Naime, spomenuti događaj iskoristile su navijačke skupine kako bi pokrenule nove salve divljanja i nereda.

Podsjetimo, do nesreće je došlo kad su se navijači Lazia i Juventusa susreli na autocesti kod Badije al Pina. Lazijevi navijači bili su na putu prema Milanu gdje se Rimljani susreću s Interom, a navijači Stare dame išli su na gostovanje u Parmu. Ubrzo je došlo do tučnjave, intervenirala je policija, a jedan je policajac, u želji da navijače zastraši pucnjevima u zrak, ubio navijača Lazija.

Pobješnjeli navijači isto poslijepodne upali su na Olimpico naoružani kamenjem i palicama, pritom nasrnuvši na policijsku jedinicu. Uslijedilo je odlazak u stožer Talijanskog olimpijskog odbora. Recimo i to, i utakmica Atalante i Milana prekinuta je nakon samo sedam minuta zbog navijačkih nereda.

Ovaj incident dogodio se devet mjeseci nakon smrti policajca Filippa Racitija u neredima prije derbi utakmice Catania - Palermo, koji je vodio k drakonskim promjenama u sigurnosnim mjerama na nogometnim stadionima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovaj slučaj nije ni približno sličan onome prije devet mjeseci, tako barem misli veznjak Milana Clarence Seedorf.

"Ova situacija nema nikakve veze s nogometom, a navijači su doslovno zlorabili ovo kako bi napravili nove incidente. Ovo će ukoliko se provedu ozbiljne mjere, prijeći u civilni rat. Naša utakmica s Atalantom prekinuta je iako nema veze sa nesretnim slučajem. Navijači su željeli prekinuti utakmicu i odmjeriti snage sa policijom, a u tome su uspjeli", rekao je Seedorf.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara