Policija smirivala Boyse na Peščenici

DINAMO je na Peščenici gazio domaći HAŠK, a Bad Blue Boysi bili bi najsretniji da mogu nekako zgaziti vladavinu Zdravka Mamića. Pokazali su to i na na Peščenici.

200-tinjak pripadnika BBB s navijanjem je počelo na početku drugog poluvremena. Dinamovi navijači utakmicu su pratili uz zaštitnu ogradu, a ne na tribinama koje su bile gotovo ispunjene. Policije je oko stadiona HAŠK-a bilo kao da se igra derbi prve lige, a ne kup-utakmica protiv prvog "susjeda". Uz 50-ak policajaca bio je i velik broj redara.

Navijanje je, međutim, trajalo oko dvadeset minuta. Jedan od navijača ubacio je baklju na pomoćni teren koji je Boyse dijelo od glavnog igrališta, dok je drugi preskočio ogradu kada su na njega skočili zaštitari i nekoliko policajaca. Prema njima su odmah poletjele pivske boce i drugi "rekviziti", a onda je policija ušla među navijače koji su morali skinuti transparente od kojih je prvi maknut onaj protiv Zdravka Mamića. Navijači su se nakon toga smirili.

"Mamiću cigane, odlazi iz svetinje" i "Mamiću, jebemo ti sve, majku, ženu, kćerke dvje, maloljetnice" bili su neki od stihova na reprertoaru uz glasno skandiranje "Nikica, ne daj se" svojem "suborcu" koji je osuđen na četiri godine nakon prvomajskih nereda prošle godine u kojima je jedan navijač propucan, a jedan policajac ostao bez oka.

Pročitajte više